На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Проф. Михаил Константинов за евроизборите: Отива се към битка, която се води на непочтен език

Длъжник с милиони организира протести срещу Темида Ивайло Илиев е с 13 висящи дела за неплатени дългове

Ивайло Илиев Снимка: БНР

Длъжник с 13 висящи изпълнителни дела за неплатени над 4 млн. лв. дългове, които с лихвите и таксите може да надхвърлят 7 млн. лв., всеки месец организира протести с всевъзможни искания към Министерство на правосъдието и Камарата на частните съдебни изпълнители. Справка в съдебните регистри показва, че делата са образувани въз основа на решения по искането на кредитори към Илиев като физическо лице и като участник във фирми.

Само от „Топлофикация София“ са заведени 2 дела. Едното е за над 15 000 лв. като по него е присъединено и публично вземане на стойност над 12 000 лв. Второто дело за дълг към парното е за 3 800 лв., като тази сума Илиев дължи солидарно със съпругата си.

Останалите дела са заведени от банки и фирми, на които Илиев е длъжник. От информацията за дълговете му става ясно, че например Уни Кредит Булбанк си търси 591 000 лв., а остатъкът от дълга към Банка Пиреос е близо 57 000 лв. след продажба на имоти за 200 000 лв. Лизингово дружество пък си иска близо 2 млн. лв., като това е главницата, лихвата и съдебните разноски са над 1 млн. лв. Взискател е и ПИБ с вземане над 1,5 млн. лв. Банка ДСК също си търси отпуснат кредит, който с главницата и разноските по делото е надхвърлил 13 000 лв. Изпълнителните дела са в различна фаза при различни частни съдебни изпълнители.

Въпреки тежкото си кредитно досие, председателят на сдружение „Покана за доброволно изпълнение“ Ивайло Илиев организира на 20 февруари т.г. протест пред Министерство на правосъдието срещу дейността на частните съдебни изпълнители. Протестиращите граждани настояха за оставката на зам.-правосъдния министър Десислава Ахладова и за закриване на Камарата на частните съдебни изпълнители. Демонстрантите поискаха незабавна проверка на всички заповедни производства. Затова министърът на правосъдието Цецка Цачева покани на разговор представители на протестиращите.

„Това, което пое като ангажимент министър Цачева, е да групира проблемите в три групи. Законодателните проблеми, поради това, че Гражданско-процесуалния кодекс не е достатъчно ясен и безкомпромисен и позволява на съда да интерпретира какво има да върши и как да го върши. Вторият проблем е с проверка на делата при ЧСИ и третият проблем е как да се синхронизира нашето законодателство с европейското”, заяви след срещата пред БГНЕС Ивайло Илиев. Той обясни, че са се договорили с министър Цачева да предоставят проект за изменение на ГПК в частта с изпълнително производство и заповедно производство, за да може да бъде внесен за обсъждане между ведомствата.

Независимо от поетите от правосъдния министър ангажименти, Илиев продължава с протестите. На 6 март той свиква демонстранти пред Камарата на частните съдебни изпълнители с искане за оставката на ръководството й. Междувременно обаче, въпреки мечтата на Илиев структурата, която всяка година събира над 1 млрд. лв. задължения, да бъде закрита, кредиторите са по петите му, тъй като има съдебни решения, въз основа на които са образувани изпълнителните дела против него.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

  1. Този е поредния измамник, който обслужва нечии корпоративни интереси… най-вероятно на олигарха Прокопиев!

  2. Ихааааааа ! Империята отвръща на удара. Стандартните словоблудства на БАНКСТЕРИТЕ. Едно въпросче към написалият тази статия: Пич, ако съм теглил креди 500 000 лева и съм заложил имущество за 700 000 лева и нещо стане. Например лееееекичка криза в реалната икономика. Така, банката (горката) тръгва да продава. И видите ли, продава имотите за 230 000 лева, при неина оценка 700 000 лева. Казват (пак горките) – променила се пазарната ситуация. Ама докато продава, вихри и сучи лихви и такси и след като продаде, се оказваш със задължения 800 000 лева. Та питам (малко съм прост), кой е прецаканият в този случай и кой прецакващия ??? Моля не ми отговаряйте, от 10 години споря с псевдо икономисти !

    1. Ипотеката е 75% от оценката на имота , а когато го продава ЧСИ е под стойността на данъчната оценка на първа публична продан , на втората още по ниска цена и в крайна сметка имота се продава на безценица и ипотекарният длъжник става вечен длъжник !!!

      1. Павлина, пишеш неща от които нищо не разбираш! Стойността на ипотеката винаги е под очакваната пазарна стойност на имота, защото по кредита се събират лихви, ако не се плати и доста разноски, като накрая сумата е доста по-голяма от сумата по кредита, което е нормално. Всичко това следва да се покрие от продажбата на имота, затова е напълно нормално да се отпусни кредит не повече от 75% от пазарната оценка на имота. Банката не е купувач на имота и не го купува, разберете го това най-сетне. Ако му искате пълната цена, продайте го на имотния пазар и вървете при брокери, а не в банките. А по това което пишеш за първата продан – тя няма как да е под данъчната оценка, прочети си чл. 485 ал. 5 от ГПК и тогава пиши така уверено, иначе можеш да заблудиш някой и да ти повярва!

  3. Защо статията е анонимна? Поне да си беше написал сумата, която е взел? Ивайло Илиев много пъти е разказвал как е “задлъжнял“. Моят извод е, че в предприемаческата си дейност, той не е взел под внимание че ще има работа с хора, страдащи от Обсесивно Личностно Разстройство /ОЛР/ – хора с натрупано познание, но без развита ценностна система, духовност и човечност, със синоним “енергийни вампири“. Факта, че има последователи говори, че вампирите са ухапали доста много хора в обществото ни.

  4. Вече няма медии. как може Труд , да не напише името на написалия статията ? Толкова сте неграмотни, а се правите на журналисти. Прости, неграмотни, не сте прочели и един закон, но иначе имате мнение . не напразно вече всички отричат журналистиката ,и я свързват с журналайкучки и журнакайкучи . Жалко , от четвърта власт се превърнахте в бардак със стари ………………..и употребени. А дали Ивайло Илиев обслужва други интереси – ако си бяхте написали журналайкуча , щях да коментирам .

  5. Тук един и същи субект – вероятно самият илиев под три различни имена си спами и си отговаря сам. Мирослав Станчев – понеже не ти се спори, но очевидно нищичко не разбираш от нищо, аз да ти кажа – леееекичката криза е за всички, не са мо за длъжниците, затова си длъжен да си спазиш договора и да върнеш парите, защото иначе твоя дълг се разпределя между всички останали длъжници и спестители, което не е морално отникъде. това отговаря и на поста на милка Настева – Милке, по-добре наблягай си на енергетиката, вампирите и хороскопите, като остави икономиката и правото на хората дето разбират от това!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.