Белодробната болница в Търново планира приходи от 877 000 лева за тази година Дружеството разполага със собствени средства в размер на 584 000 лева

Oще чакаме част от оборудването на АЕЦ „Белене“

Конституционният съд прие като доказателства заявленията на Делян Добрев за оставка и за оттеглянето й

1 г. условно и 500 лева глоба за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Роси от Малта: „Левски“ гони трофей този сезон

Отпадна идеята за двойно по-скъпа „Синя зона” в София при мръсен въздух Изцяло ще се забранява паркирането на някои места в столицата, обмислят от СОС

Борисов и Заев: Договорът за добросъседство гарантира приятелски отношения между България и Македония

Момченце обгоря при игра с огън

Чипровци търси дарители за музея на килимарството

Премиерът Борисов: Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович

Прокуратурата атакува сделката за имота на бул. „България“, на който НИКМИ иска да строи небостъргач

Премиерът Бойко Борисов кацна в Страсбург (СНИМКИ)

43-годишен мъж загина в София след падане от 15-я етаж

Министърът на екологията оттегли своя заповед

Националният военен университет обновява базите си с 16 млн. лв. Това ще са първите мащабни ремонти от 10 години насам

Длъжни сме да върнем националните ценности в учебните програми, категоричен е Калфин

Снимка: АБВ

„Тенденцията да се премахва националното от образованието е доста опасна. Съдържанието на учебните програми трябва да се модернизира и адаптира към процесите, които се случват около нас в глобален план. В този процес на свръх глобализъм ние сме длъжни да върнем националното самосъзнание в училище от най-ранната детска възраст. Убеден съм, че младите хора, които са откъснати от националното и изконно родното, няма да се чувстват добре, независимо къде се намират по света. От смяната на „Роден край“ със „Свят и общество“ може и да печели някой, но това не са децата на България“, категоричен беше Ивайло Калфин по време на среща с представители на Асоциацията на националните географи и регионалисти. В разговора бяха обсъдени теми, свързани с качеството на образованието, регионалната политика и демографските проблеми на отделните региони.

Калфин подчерта необходимостта от предоставяне на качествено образование от най-ранна детска възраст и припомни предложението си за предоставяне на безплатни детски градини за всички български деца. „Корените на бедността и маргинализацията са в липсата на образование и неграмотността. Длъжни сме да започнем категорични действия, както в посока задържане на децата в училище, така и на качествено преразглеждане на учебните програми. Неграмотността е сериозна заплаха за националната ни сигурност и бъдещият президент на България не бива да си позволи да остане равнодушен към това“, каза също Калфин.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.