Дмитрий Песков: В Кремъл няма официална информация за отмяна на срещата между Путин и Тръмп

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Кремъл не разполага с официална информация за отмяна на срещата между държавния глава на Руската федерация Владимир Путин и американският президент Доналд Тръмп. Това поясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава ТАСС.

Тръмп отмени планираната среща с руския президент Владимир Путин, която трябваше да се проведе в кулоарите на форума на Г-20 в аржентинската столица Буенос Айрес, след като се е запознал с доклад за инцидента в Керченския пролив. Информацията е публикувана в съобщение в профила на Белия дом в социалната мрежа „Туитър“.

По-рано през деня лидерът на Вашингтон подчерта пред репортери, че предстоящият през почивните дни форум на Г-20 е „много подходящ момент“ за среща с президента на Руската федерация Владимир Путин. „Вероятно ще се срещна с Владимир Путин. Не сме отменяли тази среща. Мислех си за това, но не сме го направили. Мисля, че е много подходящо време да я проведем", заяви Тръмп пред репортери в Белия дом.

На свой ред руските медии цитираха източници, според които срещата ще се състои на 1 декември, неделя, а за преговорите между двамата световни лидери са предвидени два часа.

Президентите трябваше да обсъдят проблемите в двустранните отношения, включително излизането от задънената улица, в която се намират контактите между Москва и Вашингтон. Преговорите тет-а-тет трябваше да продължат около 20 минути, след което в дискусиите се предвиждаше да се присъединят ключови членове на двете делегации.

Предходната пълноформатна среща между Путин и Тръмп се проведе през юли във финландската столица Хелзинки, припомня агенцията.

Коментари

Задължително поле