Дмитрий Песков: Действията на слизащата от власт президентска администрация на Обама са с разрушителен характер

Прес-секретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че решението за санкциите по отношение на Русия е взето от президента на САЩ Барак Обама, на когото му остават три седмици на власт. Той добави, че Русия ще отчете това, предаде РИА Новости.

„В момента колега на руския президент Владимир Путин е Обама и тези решения са взети именно от Обама. Не новоизбраният Доналд Тръмп – той ще оглави страната след три седмици. Разбира се, този фактор ще бъде отчетен“, заяви Песков.

Дмитрий Песков каза още, че санкциите, наложени от администрацията на САЩ, на която й остават на власт три седмици, изглеждат като непредсказуема проява на агресия и носят разрушителен характер, предаде РИА Новости.

„Подобни действия, с толкова разрушителен, деструктивен характер за двустранните отношения се вземат от администрация, която приключва след три седмици. Това изглежда на абсолютно непредсказуема проява на агресия“, заяви Песков. Той напомни за думите на руския президент Владимир Путин за потенциалните агресори, заявени от него на скорошна пресконференция.

„Той наистина не причисляваше САЩ към потенциалните агресори, но сега ние виждаме конкретни прояви“, посочи Песков. Той подчерта, че Москва разчита на нормализация на отношенията. / "Фокус"

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят