Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Дмитрий Песков: Твърденията на Великобритания, че Русия е заплаха, са необосновани

Снимка: Pixabay/ Кремъл, Москва

Обвиненията на ръководителя на британското контраразузнаване МИ-5 Андрю Паркър, че Русия представлява все по-голяма заплаха за стабилността на Великобритания, използвайки всички сложни инструменти в арсенала си за постигане на своите цели, нямат никакви основания. Това коментира прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, предаде БНР.

Тези думи не съответстват на действителността и Русия не може да ги приеме и да се съгласи с тях. Заявленията за кибератака Москва нееднократно е коментирала, добави още Песков в отговор на обвиненията, идващи от ръководителя на британското контраразузнаване.

Според говорителя на Кремъл дотогава, докато не бъдат представени каквито и да е доказателства, всякакви подобни изявления идващи от ръководителя на МИ-5, вицепрезидента на САЩ или друг отговорен фактор, ще бъдат възприемани като голословни и необосновани. Няма как Русия да приеме тези голословни обвинения и няма да им обръща внимание, каза още Песков.

От своя страна, ръководителят на Съвета по сигурността в Русия Николай Патрушев в интервю пред РИА Новости обяви, че Русия продължава да използва създалите се условия за провеждането на диалог в Съвета Русия-НАТО в опит да бъде намалено напрежението между Москва и Запада. Също така в рамките на този формат Москва работи и за двустранно споразумение за предотвратяването на инциденти в открито море и въздушното пространство.

Патрушев каза още, че със съвместните усилия на световната общност в крайна сметка ще бъде постигнато създаването на ефективна архитектура на единна и неделима сигурност, в която военнополитическите блокове ще се окажат бесполезен анахронизъм. Според ръководителя на руския съвет по национална сигурност Москва изхожда от това, че в сегашната международната обстановка е еднакво контрапродуктивно както влизането в изолация, така и опитът да бъде изолиран някой от другите играчи. Накрая той заключава, че, както показва опитът от най-новата история, взаимоотношенията между Русия и САЩ рано или късно се връщат в нормалното си положение, защото тяхното задълбочаване в тази негативна посока не отговаря на интересите на никого нито в Москва, нито във Вашингтон.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Абе трудоваци и за вас може да се каже същото. Човек не може да напише нищо, скоро всички думи ще ги сложите в забранителния списък.

  2. Питали „Радио Ереван“: „Русия ще влезе ли в НАТО“???? И радиото отговорило: „Ако трябва, и в НАТО ще влезе, и в Берлин пак ще влезе, и в Париж ще влезе, и в Лондон ще влезе, абе, където трябва – ще влезе“!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.