Днес валежите ще спрат, очаква ни слънчево време

Днес преди обяд валежите в Източна България ще спрат, облачността и там ще се разкъса и намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в повечето места ще са между минус 4° и 1°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред "Фокус".

По Черноморието облачността преди обяд ще е значителна, главно по южното крайбрежие, все още ще превалява сняг. Около и след обяд облачността и там ще намалява. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1° и 2°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Температурата на морската вода е 1 – 3°. В планините ще бъде студено и ветровито. Ще духа бурен, по-високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и преди обяд на места все още ще превалява сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 9°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето