Днес в Русия е ден на траур в памет на жертвите от разбилия се самолет Ту-154 в Черно море

Днес в Русия е ден на траур в памет на жертвите на катастрофата на руския военен самолет Ту-154 в Черно море. Машината се разби в неделя сутринта, минути след излитането си от летището в Сочи. На борда имаше 84 пътници и 8 души екипаж. Сред пътниците бяха журналисти и изпълнители от знаменития Хор на Червената армия. Всички те пътуваха от Сочи към руската военна база "Хмеймим" в Сирия, за да поздравят руските военнослужещи там по случай Новата година.

Днес в Москва ще пристигнат първите тела на загинали при инцидента. Всички експертизи, свързани с катастрофата, ще бъдат извършени в руската столица. Търсенето на тела на загинали в района на катастрофата не е спирало цяла нощ и ще продължи в днешния ден.

Заради траура в Русия са отменени всички развлекателни програми по телевизиите, както и в културните учреждения. Във всички православни храмове се провеждат богослужения в памет на жертвите.

Версиите за катастрофата включват пилотска грешка, техническа неизправност на самолета или проблем с горивото. Версията за терористичен акт не е основна, съобщиха руските медии, като се позова на източници от службите за сигурност.

Хористът Александър Щуко е един от загиналите при катастрофата на руски военен самолет в Черно море. Майка му Нина сподели пред руската агенция "Руптли", че е била силно притеснена преди полета, защото това е било първото пътуване на Александър до гореща точка като Сирия.

Това беше единственото пътуване, за което го разубеждавах. Цяла седмица го умолявах да не лети, да откаже. Той каза, че не трябва да откаже. При всички турнета, когато летяха до Европа и други страни, сърцето ми нищо не чувстваше, но сега го умолявах да не лети. Вероятно той не е чувствал, че не трябва да пътува, но аз гo усещах", сподели Нина, майка на загиналия Александър.

Сестрата на Александър Щуко Ема посочи, че катастрофата е трагедия за цяла Русия.

Човек разбира, че тази мъка е с мащабите на цяла Русия. Почина не само нашият Саша, отидоха си и други синове. Осъзнахме, че това е трагедия с необятен мащаб. Разбира се, съчувстваме на всички, които са загубили близки, каза Ема, сестра на Александър Щуко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия