Трафикът в тунел "Витиня" в посока София ще е в две ленти

Промени в движението в столицата около стадион "Васил Левски" довечера

Днес движението в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ в посока София ще се извършва в две ленти, съобщават от АПИ. При необходимост, за да се избегне задръстване, от км 35 част от трафика ще се пренасочва по път I-1 Ботевград – София до пътен възел „Витинска Река“. Ремонтираната тръба, в посока Варна е отворена за движение.

От агенцията препоръчват водачите, пътуващи от Северозападна България – от градовете Видин, Монтана и Враца, да използват прохода „Петрохан“ и пътя през Искърското дефиле, за да избегнат натоварения трафик по АМ „Хемус“.

Движението по АМ „Тракия“ е без ограничения. Не се извършват ремонтни дейности. Препоръчва се на водачите да използват и подбалканския път в посока София.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 24 септември (неделя) от 10 ч. до 20 ч. на път I-1 (Е-79) ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Препоръчва се на шофьорите да използват алтернативния маршрут на първокласния път през Владая - АМ „Люлин“.

При възможност пътуващите към София в неделния ден е препоръчително да тръгнат на път по-рано.

Днес от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни около Деня на Независимостта на България.

Промени в движението в столицата заради мача на на Национален стадион „Васил Левски”

От АПИ публикуваха информация за организацията на движението във връзка с провеждане на футболна среща от Първенство на първа професионална лига на 24.09.2017 г. на Национален стадион „Васил Левски”.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието,  както следва:

- От 00.00 часа до приключване на футболната среща на 24.09.2017 г. при сектор „Г” на  Националния стадион „Васил Левски”.

- От 16.00 до 23.00 часа на 24.09.2017 г. на моста пред Национален стадион „Васил Левски”.

От 19.00 часа на 24.09.2017 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;

- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;

- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

Започват ремонтите на Източната тангента на София и на пътя през прохода Владая

От утре започва ремонт на Източната тангента на София. Ще се ремонтира участъкът от АМ „Тракия“ до Северната скоростна тангента, съобщават още от АПИ.

От 26 септември (вторник) ще стартира поетапен ремонт на участъка от път I-1 (Е-79) София - Перник, през Владая.

Ремонтът ще започне от отсечката между „Черния кос“ и КПП „Владая“. Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник. За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала „Люлин“ и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

Ремонтните работи се предприемат за повишаване безопасността на движение през зимните месеци. От пътноподдържащите дружества ще се изисква да работят с пълна мобилизация, за да може предвидените дейности да завършат в максимално кратък срок. Шофьорите ще бъдат уведомявани своевременно за всеки етап от извършваните строителни работи и временната организация на движение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България