Ватиканът сложи българското знаме на емблема за мир

Правителството пусна сайт за визитата на папа Франциск от 5 до 7 май

Деца ще получат първо причастие

В официалното лого на апостолическото пътуване на папа Франциск в България е изобразено земното кълбо, обвито от българският трибагреник и с цветовете на флага на Ватикана. Правителството стартира официалната интернет страница за визитата на папа Франциск в България. На интернет адреса https://www.popeinbulgaria.gov.bg ще се публикува актуалната информация за апостолическото пътуване на Негово Светейшество.

Мотото на пътуването на папа Франциск в България е заглавието на енцикликата на Св. Папа Йоан XXIII “Мир на земята” (Pacem in terris), което показва желанието на Светия отец посещението му у нас да бъде под знака на мира, се казва в информация на Католическата църква в България. “Папата обаче идва, за да поздрави всички българи, да им даде своя благослов и своите послания за мир и благоденствие”, заяви апостолическият екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България Н. Впр. Монс. Христо Пройков. В специалната емблема за папската визита нашият регион е озарен в светлина, като посланието е, че точно тук по Божията милост се съхранява мира, пази го и го разпространява.

Както вече стана ясно, Негово Светейшество ще бъде посрещнат от премиера Бойко Борисов, а по време на визитата си у нас ще благослови с първо причастие деца от цялата страна в католическия храм в град Раковски. Кулминация на посещението на папа Франциск у нас ще бъде молитвата за мир в присъствието на представителите на различните религиозни общности на площад “Независимост” в столицата. От София папа Франциск ще отлети за Скопие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България