Емилия Кларк: Нямам време за връзки Актрисата от „Игра на тронове” не се смята за фатална жена

6 547 деца са били записани в детските градини в област Велико Търново през учебната 2018/2019 г. Педагогическият персонал, зает в детските градини, е 601 души

Най-малко 19 ученици са загинали при пожар в Индия

Мъж преби и ограби 77-годишен жител на Червен бряг в дома му

Мария Илиева и Любо Киров предизвикаха фурор в Благоевград

Почивка за стомаха

Доналд Тръмп пристигна на посещение в Япония

36-годишен мъж е загинал при пожар в Плевенско

МВнР: Няма български граждани сред пострадалите след експлозията на пешеходната улица във френския град Лион

Военен хеликоптер катастрофира в Афганистан

„Отмъстителите: Краят” диша във врата на „Аватар” С над 2,6 милиарда долара глобални приходи

Планински спасители намериха деца в добро здравословно състояние, изгубили се в Лозенска планина

Касовият бон от скандалния ресторант на остров Миконос се оказа редовен

Апаши се спасяват през дупка в закона Принудителен труд да смени безсмислените глоби за леки престъпления

Най-малко 29 затворници са загинали при сблъсъци във венецуелски затвор

Днес тържествено изпращат 158 военни на мисия в Афганистан

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще участват в официалното изпращане на 37-ия контингент на Българската армия, определен за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”. Тържественият ритуал е днес на площад „Македония“ в Благоевград.

В 37-ия контингент на Българската армия са включени 158 военнослужещи. Той се състои от национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери. Национален командир на контингента е полковник Митко Димитров, помощник-национален командир е полковник Румен Стамов, а командир на ротата за охрана е майор Калоян Стоянов от военно формирование 54 990 – Враца.

В мисията на НАТО в Афганистан българските военнослужещи ще изпълняват задачи, свързани основно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с обучението и методическото подпомагане на формирования от Афганистанската национална армия.

По време на тържествения ритуал за изпращането на военнослужещите от 37-ия контингент министърът на отбраната ще награди ефрейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев от състава на Бригадното командване – Благоевград, които на 11 септември спасиха възрастен човек при пожар в с. Пиперков чифлик, област Кюстендил.

Тържественият ритуал по изпращането на 37-ия контингент на Българската армия за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан ще започне в 11.00 часа, на 29 ноември 2018 г. на площад „Македония“ в Благоевград.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Браво бе, ние нямаме армия да защитаваме България, а пращаме военни на майната си! Що за перверзия? Кой ни набута в това нато?

  2. Отиват да убиват невинни хора,защитаващи родина и родно огнище от окупацията на ненаситните търбуси! Просто убийци,замаскирали се под невинното определение ,,военни ,борещи се за мир и благоденствие в Афганистан»! Особено тия ганьовски гладни цървуланковци, които още отсега си правят тънки сметки колко пари ще спечелят и къде и за какво ще ги изхарчат! Дано да нямат шанса да се завърнат живи обратно! Господ да е с многострадалния и героичен народ на Афганистан, дали и даващи от столетия отпор на англичани,руснаци а сега и на световните от кол и въже събрани гладни чакали, не знаещи насита!Амин!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.