Днес ще бъде слънчево, максималните температури ще са между 23 и 28 градуса

От утре започва захлаждане

В неделя ще преобладава слънчево време с висока облачност, след обяд – значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, информира БТВ.

Минималните температури ще са от 7° до 12°, а максималните – между 23° и 28°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието остава мъгливо, но след обяд мъглата ще се разсейва. Временно вятърът ще се ориентира от север-северозапад, но след обяд отново ще се ориентира от югоизток и ще е слаб до умерен. Максимална температура на въздуха – между 10° и 12°, температурата на морската вода е 10 – 12. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

В планините облачността ще е значителна, предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, по високите части – от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 10°.

В понеделник сутринта ще има значителна висока облачност, а през деня от запад облачността ще се снишава и по-късно на места в Западна България ще превали дъжд. Дневните температури ще се понижат.

Във вторник над много райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, придружени и с гръмотевици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето