Днес ще е облачно и мъгливо

Днес над страната ще преобладава облачно и мъгливо време. На места ще ръми. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в часовете около и след обяд, а над припланинските райони ще има и разкъсвания на облачността.

Ще духа слаб в Източна България до умерен североизточен вятър. Съществена промяна на температурите не се очаква и максималните ще бъдат между 14° и 19°, на места в Югозападна България и по-високи. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред "Фокус".

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще продължи да се повишава. Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд на места с мъгла. В отделни райони ще преръми. Вятърът ще е слаб от североизток. Максимални температури на въздуха: 15°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време.

По най-високите върхове ще духа до умерен северозападен вятър и там ще има разкъсвания на облачността. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето