Дни на здравето и хобито започват в Международния панаир в Пловдив

Световни новости за експресно лечение ще бъдат демонстрирани под тепетата

Дните на здравето, свободното време и хобито стартират от тази сряда на територията на Международния панаир в Пловдив, където тази седмица ще се проведат 4 разнородни изложения. Сред тях най-голям интерес предизвиква международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2017“, на която ще бъдат представени 11 световни новости за по-прецизна диагностика и експресно лечение. Деловият форум стартира с 4 рекорда: изложители от 20 държави – с 6 повече от миналогодишното издание; близо 25% ръст на участниците; 96% увеличение на чуждестранните фирми и над 10% по-голяма експозиционна площ.

Тези данни са най-добрите за последните 5 години и показват, че ще бъде демонстрирана много по-разнообразна продуктова гама. Специалистите могат да видят 25 новости, повечето от които са в областта на стоматологията. Истински хит е поставянето на зъбни импланти, която досега беше една от най-бавните и болезнени процедури, но с пиезо-хирургичния мотор SmarThor това вече става само с едно посещение в лекарския кабинет. Световна иновация е системата S1, позволяваща лечение на коренови канали само с един механичен инструмент. Тя се внася от фирма „Ве и Ха България“, която идва на изложбата с 8 новости от глобален мащаб. Голям интерес се очаква да предизвика и комбинацията от 17 билки и подправки с противовъзпалително и антиоксидантно действие, които идват чак от далечна Австралия, където миксът се произвежда.

Паралелно в Международен панаир-Пловдив до края на тази седмица се провеждат специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“ (18-22 октомври), Панаир на колекционерите „Булколекто“ (20-22 октомври), както и киноложки изложби и финали за Световната купа (21-22 октомври).

Декоративни и екзотични растения изместват традиционните в изложбата „Цветна есен 2017“, която ще покаже новости от флористиката, озеленяването и овощарството. Професионалисти и любители градинари ще намерят разнообразни предложения за зеления дизайн на дома и вилата, на хотели и заведения. В синхрон с актуалните модни тенденции изложителите предлагат повече екзотични и декоративни цветя, храсти, дръвчета. Те са предпочитани от потребителите, тъй като внасят атрактивни акценти в интериора и екстериора. Така се променя тенденцията от 2016 г., когато новостите бяха основно в областта на овощарството, и фокусът на изложбата се измества от полето към града.

По време на Панаира на колекционерите „Булколекто 2017” в Пловдив ще бъдат валидирани марка с първия гол на Пеле за Бразилия в мача срещу Аржентина на 7 юли 1957 г. и изданието „Ние, врабчетата” , в което са използвани рисунки на Йордан Радичков. Филателистите ще видят за първи път и изданието „Алтернативен транспорт“, включващо ролери, скейтборд и други подобни средства, а най-зрелищната част ще е максимафилната изложба „Минимакс“, която ще покаже сбирки на колекционери от България, Румъния, Македония и Сърбия. Тя ще е много атрактивна за децата заради красивите експонати с птици, животни, растения и други интересни обекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България