Дни на иновациите и интелектуалната собственост организират в Стопанската академия в Свищов

Снимка: Стопанска академия

Проявата е в сътрудничество с Министерство на културата и Патентното ведомство

Катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ към Стопанската академия в Свищов, в сътрудничество с Министерство на културата на България, Патентно ведомство и Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България, организира на 25 и 26 октомври „Дни на иновациите и интелектуалната собственост. Форумът ще се състои в СА „Д. А. Ценов”, в рамките на проект №11-2017 „Изследване влиянието на иновациите и интелектуалната собственост върху фирмения растеж и прилагане на резултатите в учебния процес”.

Събитията включват публична лекция на тема „Ролята на интелектуалната собственост за реализиране на конкурентни предимства и фирмен растеж“ лектор: г-жа Радислава Косева, председател на „Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България“ и представител по индустриална собственост в България; Обучителната школа на тема „Обекти на интелектуалната собственост – същностни аспекти и възможности за генериране на икономически растеж“: Първа част – Обучение и дискусионен панел на теми „Международноправна закрила на обекти на индустриалната собственост“ и „Изобретенията и полезните модели в конкурентна среда“; Втора част – Обучение и дискусионен панел на теми „Защита и действие на маркови права в конкурентна среда” (експерт от Патентното ведомство на Р България) и „Авторски права върху научни произведения, включително в Интернет среда” (експерт от Министерството на културата на РБългария); Кръгла маса на тема „Използване възможностите на иновациите и интелектуалната собственост за повишаване на фирмения растеж“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.