Дни на толерантност към бежанците ще се проведат в Стара Загора

Фондация „Мисия Криле” организира Дни на толерантността, посветени на бежанците. Те ще се проведат от 8 до 22 ноември в Стара Загора. Входът е свободен за всички събития.

Фотоизложба „Имам си една мечта“ ще бъде открита на 8 ноември в 18:00 часа във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Тя е посветена на децата бежанци и е осъществена от фотографа Илка Антонова и журналиста Нидал Хлайф, с подкрепата на УНИЦЕФ. От 18:30 до 20:00 часа ще бъде прожектиран документалният филм „Няма къде да се скриеш“ (Норвегия, Швеция) – зала първи етаж в библиотеката. Не се препоръчва за деца под 16 години.

На 12 ноември, от 18:30 до 20:00 часа, в Регионалната библиотека, ще бъде прожектиран документалният филм „Пощальонът“ (България).

На 15 ноември в Комплекса за социални услуги ще бъде отбелязан Международният ден на толерантността с Ден на отворените сърца.

На 16 ноември, от 18:30 часа, в Къщата на архитекта, ще бъде представена тематично литература. Присъстващите ще имат възможност да гледат акустичен концерт на Ража и Илияна от Dead Man’s Hat. Подготвено е и кулинарно събитие: “Опитай нещо различно“ – автентична кухня от Близкия Изток.

На 22 ноември, от 18:30 часа, в Регионалната библиотека, ще бъде прожектиран документалният филм „Кетермая“ (Великобритания, Ливан). На прашен хълм, заобиколен от маслинови дървета, децата на Кетермая играят далеч от ужасите на Сирия. Дните им преминават в игри и мечти, както дните на всички останали деца по света. Но животът в ливанския бежански лагер никак не е лесен. Загубата на близките, липсата на дом, прекъснатото образование, както и белезите на войната, се усещат във всеки кадър на този необичаен портрет на детската невинност.

Коментари

Задължително поле