Дни на холандското образование тръгват от Варна

Дни на холандското образование у нас започват от Варна. На 4 февруари в хотел „Графит“ три традиционни университета от кралството ще представят своите бакалавърски и магистърски програми на английски език.

Кандидат-студентите ще имат възможност за индивидуална среща с представители на Tilburg University – доказан лидер в обучението по икономика, бизнес науки и право, класиран на трето място в Европа и на 11-то място в света в обучението по икономика и бизнес.

Второто висше училище – Utrecht University, основано през 1636 г., се гордее с 12 нобелови лауреати, а третото – Radboud University, е най-големият реципиент на европейски субсидии за научни изследвания в Холандия. Според консултанти в агенции за образование в чужбина след британския Брекзит Холандия става все по-популярна сред българските младежи, желаещи да учат зад граница.

Предимствата на университетите там са, че таксите за обучение не са високи и има много възможности за практикуване в големи компании още по време на следването. След Варна холандските университети ще се представят на 5 и 6 февруари в София и Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.