Дни преди отравянето Юлия Скрипал се сдобила с тайна банкова сметка със 150 000 британски паунда

Юлия Скрипал

Юлия Скрипал е отровена само дни след като е получила достъп до тайна банкова сметка със 150 000 британски паунда. Парите били на брат й Александър, който починал миналата година при мистериозни обстоятелства в Санкт Петербург, съобщава „Дейли Мейл“. Юлия получила правото да се разпорежда с парите през февруари от баща си – бившият агент Сергей Скрипал, с когото двамата заедно бяха отровени в Солзбъри на 4 март.

Парите, които сега са в неизвестна руска банка, били от продажбата на къщата, която Александър Скрипал притежавал заедно с бившата си жена Наталия. Наталия, която сега е омъжена за треньор по тенис от Уелс, продала къщата и дала половината от сумата на бившия си съпруг. Тайната банкова сметка била открита от племенницата на шпионина от ГРУ – 45-годишната Виктория Скрипал, която тази седмица се опитва да се срещне с Юлия в болницата в Солзбъри. Британските власти подготвят виза за Виктория, за да може да посети Юлия. Тя ще бъде първият член на семейството, който ще може да види Юлия и Сергей Скрипал, който още е в кома.

„Единственото нещо, което разбрах от нашите дипломати е, че Юлия е отворила очи, може да яде, да пие и дори е казала няколко думи“, разказва Виктория. За парите тя коментира: „Все още никой не знае. В края на февруари Юлия получи генерално пълномощно от баща си Сергей, за да получи собственост върху тайна банкова сметка, която принадлежала на покойния й брат Александър. След развода жена му Наталия му плати 200 000 щатски долара и той запази парите. Сега те са в руска банка“.

Виктория отново разказа за подозрителния мистериозен приятел на Юлия, за когото тя смятала да се омъжи. „Мисля, че е странен човек. Посетихме Юлия веднъж през 2013 година. Тя живееше с него в апартамента на баща си в Москва. Той дори не излезе от стаята да каже „здравей“. Този мъж е като фантом“. Когато Юлия била отровена, той не казал абсолютно нищо. Има спекулации, че самоличността му се крие умишлено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа