Добри прогнози за малката Изабела, която пострада в джакузи

болница "Света Анна", Варна

4-годишната Изабела Делчева, която миналата събота пострада жестоко в джакузито на хотел "Адмирал" на Златни пясъци, може да заживее пълноценно въпреки тежките разкъсвания на вътрешни органи.

След като бе изведено от изкуствената кома момиченцето вече е контактно и предстои да бъде направен опит да бъде захранено първо с вода, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ "Св. Анна", в чиято реанимация е Изабела.

Медиците я поддържат леко упоена, за да й спестят физическата болка и психическите травми от преживения ужас. Животът на момиченцето още е застрашен, но прогнозите са добри. Молим се и правим всичко възможно тя да се стабилизира трайно, уточниха от болницата. Тъй като е малка, Изабела има добри шансове да се възстанови напълно, но лечението й ще отнеме доста време, категоричен бе още в понеделник началникът на детската хирургия д-р Румен Христов.

Сложно и трудоемко ще е и разследването на тежкия инцидент, стана ясно на съвещание между ръководителите на Районната и Окръжната прокуратури във Варна. След него окръжният прокурор Владимир Чавдаров упражни правомощията си и възложи случая на следовател, а не на разследващ полицай. Досъдебното производство се води срещу виновно лице, причинило поради незнание или немарливост средна телесна повреда на 4-годишната Изабела, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле