Доброволец от Пловдив заминава на стаж в другата Европейска столица на културата през 2019 г.

Доброволката към общинска фондация „Пловдив 2019“ Яна Марекова заминава на стаж в другата Европейска столица на културата през 2019 година – италианския град Матера. Младата пловдивчанка ще се включи в екипа на международния младежки филмов фестивал за късометражно кино „Cinemadamare”, който стартира на 12 юли в Матера

. В рамките на два месеца Яна ще участва в посрещането на гости и организирането на събития, които са част от програмата на фестивала. Обменът на доброволци между Пловдив и Матера се осъществява по програма „Еразъм+” и е част от договорката за активно взаимодействие между двете европейски столици на културата. „CinemadaMare” е най-голямото събитие в Италия за млади кино производители, което се организира ежегодно от 15 години насам. Тазгодишното му издание се реализира от края на юни до септември. Във фестивала участват над 300 филма от над 65 страни по света. Доброволците ще следват пътуващия филмов фестивал тази година в градовете Маратеа, Нова Сири и Гуардия Пертикара.

Яна Марекова бе избрана след покана за кандидатстване към доброволческия екип на фондация „Пловдив 2019“, в която се включиха над 20 кандидати. Българският доброволец на фестивала ще работи заедно с още четирима свои колеги от Испания, Кипър и Латвия. Яна е завършила през 2016 г. специалността „Приложна лингвистика с английски и италиански език” в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски“ и е била част от студентски организации като AIESEC и ESN. В свободното си време дава уроци по български на чужденци и занимава се с преводи.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Доброволец от Пловдив заминава на стаж в другата Европейска столица на културата през 2019 г. Доброволката към общинска фондация „Пловдив 2019“ Яна Марекова заминава на стаж в другата Европейска столица на културата през 2019 година – италианския град Матера.“ Тази от какъв пол е!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.