Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Доброволното формирование в Павликени със сертификати за първи курс на обучение

Снимка: Община Павликени

Своите сертификати за успешно завършен първоначален основен курс на обучение получиха членовете на Доброволното формирование 45-01 в град Павликени. Свидетелствата им бяха връчени в Международния ден на доброволците от кмета на Община Павликени  инж. Емануил Манолов и  ръководителя на звеното Силвия Дечева.

Обучението на доброволците включва три модула и им дава право да участват в дейности при пожари, бедствия и извънредни ситуации, както и да оказват първа долекарска помощ на пострадалите.

Доброволното формирование в Павликени е създадено от кмета на Община Павликени – инж. Емануил Манолов с решение на Общински съвет – Павликени и в съответствие с общинския план за защита при бедствия.

Към момента то се състои от 13 доброволци. Всички те вземат участие в спасителни и издирвателни операции; в потушаване на горски пожари; извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и оказване на първа помощ на пострадалите.

Основната задача и цел на Доброволното формирование е да извършва всякакви дейности по защита на населението. То осъществява, както самостоятелни действия, така и действия, подпомагащи основните съставни части на Единната спасителна система.

При изпълнение на съвместни дейности то ползваме сградата, техниката и оборудването на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” на Община Павликени, под ръководството на Главен инспектор инж. Ваньо Джамбазов – Началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

„В днешния празничен ден се обръщам на първо място към членовете на Доброволното формирование, за да им изкажа огромната си благодарност за отговорността, съпричастността и посвещението, с което се включват в спасителните акции“, каза ръководителят на формированието Силвия Дечева. Тя благодари на кмета на Община Павликени за подкрепата и за осигурената екипировка за доброволците.

„И в Община Павликени има хора с големи сърца, които отделят от времето си, за да са в помощ на своите съграждани. Това сте Вие – членовете на  Доброволното формирование. То беше създадено през настоящата година с намерението да бъде от помощ при спасителни действия и да подкрепя работата на пожарникарите“, каза инж. Манолов.

„РС ПБЗН ще направи всичко по силите си, за да подпомогне вашите усилия. Няма да скъпим сили да подобрим Вашата подготовка, за да бъдете вие спокойни, че можете да се справите по време на произшествие“, каза гл. инсп. инж. Николай Александров, началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РД ПБЗН-Велико Търново. Той обяви, че ще бъде изготвен график за включване на доброволците в общи занаятия на пожарникарите през следващата година.

В същия ден в двора на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени се проведе демонстрация по спасяване на пострадал при пътно-транспортно произшествие, съвместно със служителите на РС ПБЗН и членовете на Добровволното формирование 45-01Павликени.

Много бързо и професионално пожарникарите разрязаха автомобил, в който имаше пострадал от ПТП, а колегите им от Доброволното формирование оказаха първа помощ на мъжа в колата. Цялата акция отне само няколко минути. После на учениците подробно бяха обяснени правилата за пътна безопасност.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.