Доброволците от формирование „Пловдив 112” в готовност за поредна мисия

Доброволците от формирование „Пловдив 112” се събраха в петък сутринта пред община Пловдив, готови да откликнат на апела за подкрепа при гасенето на пожара, възникнал в местността „Поленака” край хисарското село Красново. В късния следобед в четвъртък в градската управа под тепетата бе получено електронно писмо от кмета на Община Хисаря Пенка Дойкова с молба за съдействие и участие на доброволците при гасенето на огъня.

По разпореждане на кмета Иван Тотев незабавно бе задействан механизмът за известяване на Доброволно формирование „Пловдив 112”. Преди самото тръгване в петък сутринта към Красново обаче дойде новината, че пожарът е овладян и не се налага мобилизацията на пловдивските доброволци. Заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков изказа благодарност на момичетата и момчетата за всеотдайността, с която работят и готовността им да помагат на обществото в трудни ситуации.

Формирование „Пловдив 112” е сред първите в страната. От основаването му пловдивските доброволци са участвали в множество мисии. През 2014 г. те бяха сред първите, които се отзоваха в помощ на пострадалите от наводнението във варненския квартал „Аспарухово”, припомни ръководителят на ДФ „Пловдив 112” Георги Влайков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони