Повреда в трансформатора е причинила пожара във влака София-Горна Оряховица край Роман

Книги и дронове на празника на просветата

Съдът остави в ареста нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Шествие с военен оркестър и мажоретни състави – на 24 май в Сливен

Започна закриването на кампанията на Вебер в Мюнхен, на което присъства и Борисов (НА ЖИВО, СНИМКИ)

Гаджето на Мегз излиза на свобода срещу 5000 лв. гаранция

Българската делегация поднесе цветя на паметника на Иван Вазов в Рим

Интензивен е трафикът на ГКПП“ Капитан Андреево“ за камиони

Премиерът Борисов в Мюнхен: Ние сме семейство във всяка една сфера с германската автомобилна индустрия (ВИДЕО)

Трус от 3,2 по Рихтер разлюля Димитровград и Хасково

Борисов в Мюнхен: Отношения между България и Германия са отлични (СНИМКИ)

Агресия на пътя: Мъже се нахвърлиха с ритници срещу шофьор в Пловдив (ВИДЕО)

Мъжката брада е по-населена с бактерии от кучешката козина

Доброволци организират безплатна кастрация на бездомни котки в Търново

Над 60 талона за безплатна кастрация на бездомни котки осигурят от Сдружение „Приятели на животните” във Велико Търново. 20 от тях вече са раздадени. Те ще са за хора, които искат да спрат популацията на животните, за които се грижат пред блоковете и в дворовете си.Желаещите могат да се свържат с организацията чрез Фейсбук, след това да си запишат час във ветеринарната клиника за кастрация и лично да заведат животното там.
„Общо 64 женски котки са кастрирани през миналата година“, информираха от сдружението.

Доброволците към организацията са помогнали на 135 животни – котки и кучета. 42 са били пък осиновяванията на четириноги. Инициаторите предприемат и кампания за популяризиране кастрацията на кучета по селата. Заедно с ветеринари, доброволците ще разясняват ползите от акта, с който да се избегне нежелано поколение, както и ще развенчават митове, че след кастрация, четириногото няма да е добър пазач.
„Дори и три кучета да оперираме, следващата година 30 кученца няма да се появят бездомни на улицата. Защото повече от тях са именно от селата, стоварени с кашони в града”, изтъкна Анастасия Иванова, доброволец в организацията.

Близо 6700 лева са събрани от Сдружение „Приятели на животните” от Коледния базар в парк „Марно поле” във Велико Търново. 4000 лева от тях ще са за кастрации, 2000 лева за нуждите на приюта в село Шемшево. 570 лева пък са предвидени за приюта за кучета в Разград, с които великотърновската организация си сътрудничи. И през тази година ще продължат образователните уроци на доброволците в училищата в региона. Тяхната таргет група вече ще са средношколци, а не само по-малките ученици. Ще се организират първомартенски и Великденски базар, отново за набиране на средства.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Човекът никога няма съзнание за себе си, че е излишен, все живата природа му пречи. През миналия век в Китай са нарочили врабците за виновни, че изкълвават реколтата, избивали са ги и унищожавали поголовно, в резултат се получила страхотна популация от инсекти. В Природата има саморегулация. Както ония съсели които станали повече от храната си, повече отколкото са нужни на природата и развили под опашката си една жлеза, която увеличава температурата на тялото и единственото спасение станала водата-самоубийството. Тези единствени животни самоубийци отиват да се давят и се давят дотогава, докато станат толкова колкото е потребно на майката-Природа. Затова съм сигурен че когато човекът се намеси в нейните закони, това ще доведе до големи грешки. Историята не един път го е показвала.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.