Доброволци от Свищов и огнеборец от Велико Търново първи в конкурса „Пожарникар на годината -2018“

Доброволческото формирование на община Свищов и огнеборец от Велико Търново станаха първи в страната в националният конкурс „Пожарникар на годината „2018. Церемонията бе в София в четвъртък, а наградите на победителите бяха връчени от директора на националната пожарна главен комисар Николай Николов и представители на МВР.

На награждаването са били директорът на областната пожарна комисар Красимир Кръстев, началникът на пожарната в Свищов Светлин Михайлов, председателят на Общинския съвет ,който представлява доброволците и награденият търновски огнеборец.

Евгени Стоянов от противопожарната служба във Велико Търново и носителят на първата награда в страната за противопожарен контрол. Той е на 30 г.и от Горна Оряховица. Преди да бъде назначен в РСПБЗН –В.Търново той е работил в оперативния център.

Доброволното формирование в Свищов е големият носител на наградата в този раздел от конкурса. Негов ръководител е председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов.

То е напълно оборудвано с техника и необходимите екипи за реакция при бедствия и аварии.Звеното бе сформирано през 2013 година, а сега в него членуват 35 човека,сред които и няколко дами,от които и служители на общинската администрация.Доброволците имат специален 16-местен бус, високопроходима техника и оборудвано ремарке с термокамера, резачки за метал и дърво, с няколко отводнителни помпи. Средствата за тях бяха подсигурени по съвместния проект за трансгранично сътрудничество с румънския град Зимнич,а целта му е създаване на по-голяма сигурност в крайдунавския регион.

От 2016 г. областта има първенци във въпросния конкурс,който вчера се проведе за 24-и път. С високото отличие бяха наградени Станко Лазов и Николай Александров от ръководството на РДПБЗН.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони