Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Доброволци поправят стари колела за бедни деца Всеки може да изпрати колело или части

Момченце от Кнежа се радва на подаръка.

Инициативата „Колело за смет, за дете велосипед“ досега е зарадвала близо 500 малчугани в нужда

Благотворителна инициатива на велоработилницата 1bike е зарадвала близо 500 бедни деца с подарък колело за три години. Кампанията “Колело за смет, за дете велосипед” стартира през 2015 г., когато доброволци се събират в Дряново и започват да ремонтират и обновяват стари велосипеди. Целта е колелата да достигнат до деца, които нямат възможност да си купят нови.

В кампанията може да се включи всеки, който пожелае. Децата, на които се даряват ремонтираните колела, са на възраст от 3 до 19 г. Агенцията за закрила на детето изготвя списъци кои отговорят на условията да получат подаръка.

Етапите на инициативата са три. Първият е събирането на стари и непотребни велосипеди и велочасти. За целта организаторите се обръщат към хората, които искат да дарят своите стари и непотребни колела. Те могат да ги изпратят по куриер до работния център в Дряново или да ги оставят в някои от приемните пунктове в София, Пловдив и Дряново.

Вторият етап е процесът на ремонтиране на велосипедите, който се осъществява в работния център в Дряново. Там в продължение на няколко уикенда се събират доброволци, които помагат за обновяването на велосипедите.

Накрая ремонтираните велосипеди се доставят до децата.

На 1 юни 2015 г. за Деня на детето са дарени първите 70 велосипеда на деца от Дряново.

От 1bike поправят колелата и даряват боята за обновяването им, DragBicycles даряват важни части, а от “МОГА – Дряново” помагат с ремонтирането, почистването, изрисуването на колелата и организирането на събитието.

През 2016 г. са ремонтираните 300 велосипеда. Те са дарени на деца от Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора, Кубрат и Етрополе.

Тази година инициативата успява да достигне до 120 деца – от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в с. Дрен и други, настанени в приемни семейства.

Това се случи по време на летен детски празник на 25 юни в селото, организиран от Фондация БНП Париба България и Международния женски клуб (МЖК) в сътрудничество с 1bike.bg.

Компанията получи награда от платформата за доброволчество TimeHeroes за социална иновация през май.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.