Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Доброволци почистиха надгробния паметник на Венета и Иванка Ботеви в Търново Инициативата е на скулптора Мартин Митев и филолози

Доброволци почистиха пространството около надгробния паметник на Венета и Иванка Ботеви, намиращ се в парк „Дружба” във Велико Търново. Боядисана е и оградата около вечния дом на съпругата и дъщерята на големия български революционер и поет Христо Ботев. Инициативата е на скулптора Мартин Митев и филолозите Георги Кръстев, Теодора Стоянова и Гергана Жекова. Кметът на старата столица Даниел Панов поздрави младите хора за обществената ангажираност и гражданското съзнание.

Същия добър пример Мартин и Георги дадоха и с почистването на паметника на Петко Р. Славейков и околното пространство около него. Община Велико Търново и Регионалният исторически музей подкрепят всяка гражданска инициатива, насочена към опазване на нашето историческо минало.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.