Доброволци почистиха тавана на кино „Влайкова“

Снимка: Фейсбук, Милена Илиева - Момчилова
Десетки доброволци се включиха в почистването на тавана на кино “Влайкова” през изминалия уикенд.

Столичният кмет се ангажирала с ремонта на покрива

Емблематичният салон вече е с нова прожекционна машина и обновени седалки

Дарители вдъхнаха нов живот

Десетки доброволци се включиха в акцията, организирана от кмета на Район Средец Трайчо Трайков за почистването на тавана на най-старото кино в София - “Влайкова”. “В продължение на 7 часа столичани чистиха, пренасяха, къртиха, опаковаха и изхвърляха отпадъци - различни по големина и състояния на разпад. Жива верига от хора. И никой не се отказа въпреки дъжда, прахта, мърсотията. На любимото кино вече могат да направят ремонт на течащия покрив. Таванът е опразнен”, разказа във фейсбук Милена Момчилова, една от активните участнички в кампанията.

“Моят личен ангажимент е освен с доброволен труд, Столична община да осигури и финансиране за ремонта на покрива”, отбеляза по-рано кметът на София Йорданка Фандъкова. И благодари на всички доброволци за отделеното време и положения труд. Звеното за аварийна помощ към Столична община също се включи в изнасянето на тоновете отпадъци, натрупани през годините на тавана на “Влайкова”.

Както “Труд” вече съобщи, най-старото действащо кино в София - “Влайкова”, на улица “Цар Иван Асен II”, заживя нов живот с дарителската кампания по възстановяването му. В салона вече работи модерна дигиталната прожекционна машина (DCP), с която се излъчват всички филмови заглавия, влизащи в страната ни. Ремонтирани и обновени са самите седалки.

Кино “Влайкова” е едно от културните богатства на София и е дарение от Мария и Тодор Влайкови, които построяват салона през 1925 година на свой терен.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони