Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Словакия твърдо против джендъризма Ще приемем отделно законодателство за борба с насилието над жени, обеща премиерът Фицо

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

Доброволци преподават китайски език в забавачка в Търново

Доброволци преподават китайски език в детска градина „Соня” във Велико Търново. Таня Николаева и Хъ Джа Дзин работят с малчуганите от ноември миналата година. Таня е студентка IV курс по български и китайски език във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Колегата й  работи като учител доброволец в Американския колеж във Велико Търново, води и курсове  в Институт „Конфуций” по международен договор за обмен на студенти. Двамата споделят, че целта им е да възбудят у децата интерес към китайския език, да ги научат да се поздравяват, да назовават имената си, да казват най-обичните думи в тази възраст като мама и татко.
Чуждоезиковото обучение се въвежда в детското заведение по инициатива на директорката Жаклин Павлова и след анкетно проучване на родителските нагласи. От 15 деца първоначално сега в групата са 30, което ме прави изключително горда, казва Павлова и споделя, че изучаването на китайски в градината ще се утвърди като дългосрочен проект. Партньорството на ДГ „Соня” с Институт „Конфуций” е отпреди две години. На 13 февруари малчуганите ще бъдат специални гости за рождения ден на института. На тържеството те ще се представят с изпълнения на песни и стихотворения както на китайски език, така и на български.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.