Доброволци преподават китайски език в забавачка в Търново

Доброволци преподават китайски език в детска градина „Соня” във Велико Търново. Таня Николаева и Хъ Джа Дзин работят с малчуганите от ноември миналата година. Таня е студентка IV курс по български и китайски език във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Колегата й  работи като учител доброволец в Американския колеж във Велико Търново, води и курсове  в Институт „Конфуций” по международен договор за обмен на студенти. Двамата споделят, че целта им е да възбудят у децата интерес към китайския език, да ги научат да се поздравяват, да назовават имената си, да казват най-обичните думи в тази възраст като мама и татко.
Чуждоезиковото обучение се въвежда в детското заведение по инициатива на директорката Жаклин Павлова и след анкетно проучване на родителските нагласи. От 15 деца първоначално сега в групата са 30, което ме прави изключително горда, казва Павлова и споделя, че изучаването на китайски в градината ще се утвърди като дългосрочен проект. Партньорството на ДГ „Соня” с Институт „Конфуций” е отпреди две години. На 13 февруари малчуганите ще бъдат специални гости за рождения ден на института. На тържеството те ще се представят с изпълнения на песни и стихотворения както на китайски език, така и на български.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.