Новият премиер на Полша се обяви против „Европа на различни скорости“

Рекс Тилърсън: Война със Северна Корея ще бъде провал за мен

Сирийската опозиция отново поиска оттеглянето на Башар Асад

Заместник-кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград

Конституционният съд даде ход на делото за оставката на Делян Добрев

В дни с мръсен въздух 4 лв. на час за паркиране в центъра на София (ОБЗОР) Столичната община предлага мерки срещу високите нива на фини прахови частици

Награждават най-активните в спорта пловдивски училища

За 18 месеца Хакери ужилили банки в Русия и САЩ с $10 млн.

Емил Димитров-Ревизоро: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят

По искане на Комисията за незаконно придобито имущество 200 млн. лв. запор за активи на Иво Прокопиев (ОБЗОР) Над 150 млн лв. са от продажбата на “Каолин”

Кольо Цачев от Хитрино отиде в старчески дом

В годишните награди на министерството Банско е община №1 за планински туризъм

Министър Ангелкова: Можем да представим страната като едно бижу в туризма (ВИДЕО)

Проф. Георги Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента в пленарна зала

Властта пак клекна пред зелените рекетьори (ОБЗОР) МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона „Банско“

Доброволци преподават китайски език в забавачка в Търново

Доброволци преподават китайски език в детска градина „Соня” във Велико Търново. Таня Николаева и Хъ Джа Дзин работят с малчуганите от ноември миналата година. Таня е студентка IV курс по български и китайски език във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Колегата й  работи като учител доброволец в Американския колеж във Велико Търново, води и курсове  в Институт „Конфуций” по международен договор за обмен на студенти. Двамата споделят, че целта им е да възбудят у децата интерес към китайския език, да ги научат да се поздравяват, да назовават имената си, да казват най-обичните думи в тази възраст като мама и татко.
Чуждоезиковото обучение се въвежда в детското заведение по инициатива на директорката Жаклин Павлова и след анкетно проучване на родителските нагласи. От 15 деца първоначално сега в групата са 30, което ме прави изключително горда, казва Павлова и споделя, че изучаването на китайски в градината ще се утвърди като дългосрочен проект. Партньорството на ДГ „Соня” с Институт „Конфуций” е отпреди две години. На 13 февруари малчуганите ще бъдат специални гости за рождения ден на института. На тържеството те ще се представят с изпълнения на песни и стихотворения както на китайски език, така и на български.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.