Доброволци разкрасяват осем градски зони с дървета, цветя и билки

Осем зони във Варна ще бъдат облагородени с дървета, храсти, цветя и билки до началото на октомври, съобщиха от Сдружение Асоциация Биомрежа.

Проектът "Засади в квартала" се осъществява с финансовата подкрепа на община Варна, а целта е младите хора да се забавляват с полезни за здравето им дейности и да превърнат занемарени терени в красиви и уютни места за отдих.

Първите две вече са готови - в двора на ОУ "Стоян Михайловски" и пред детска ясла "Приказка" в кв. Кайсиева градина, уточниха от сдружението. През почивните дни жители на квартала и деца от екоучилищата във Варна заедно с експерти по озеленяване засадиха там див рожков, магнолии, глицинии, рози, перуники, японски спиреи, туи, храстовидни рози и др. Участниците получиха значки, разяснителни материали за растенията и начина на отглеждането им и шанс да спечелят награда от томбола.

"Засади в квартала" продължава следващата събота, когато ще бъдат разкрасени районите пред храма "Св. Цар Борис - Михаил" в кв. Аспарухово и край читалището "Варненски будители" на бул. "Сливница".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България