Доброволци „спасяваха” пострадали при учебна жп катастрофа

Международният ден на доброволеца – 5 декември, бе отбелязан с демонстративно занятие на тренировъчния полигон към Центъра за професионална квалификация на Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението” в Монтана.

 

Умения за справяне с последиците при железопътни инциденти демонстрираха 30 доброволци от общините Монтана, Медковец, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново, Чипровци и Берковица. Те показаха готовността си за действия след тежко произшествие с дерайлирала влакова композиция и помагаха за спасяването на пострадали хора и гасене на пожар.

На Международния ден на доброволеца Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Монтана обяви и Ден на отворени врати и откри телефонни линии за кампания за набиране на доброволци.

Желаещите да се включат в доброволните отряди за действия при бедствия, аварии и катастрофи могат да се обаждат на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”в Монтана: 096/ 396 464; Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Лом: 0971/ 66 303 и

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Берковица: 0953 /80 160.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини