Добромир Бориславов пред „Труд“: Зоопаркът в София с пакет от нови услуги

Ще бъдат организирани рождени дни, деца ще могат да хранят животни

Столичният зоопарк има идеи да предлага много нови услуги, съобщи пред „Труд“ неговият шеф Добромир Бориславов. С въвеждането им могат да се подобрят условията за развлечение в зоопарка, а той да печели, за да не разчита само на отпусканото от общинския бюджет.

В момента зоопаркът няма право да генерира приходи от търговска дейност. Бориславов ще направи пакет от предложения към Столичната община с варианти за повишаване на приходите на зоопарка. Сред тях са новите услуги. Друга от опциите е да се вдигне билетът за възрастни от 4 на 6 лв. От общината зависи кой от посочените варианти ще бъде осъществен.

Сред обмисляните услуги са да се организират детски рождени дни, фирмени мероприятия, тематични обиколки, нощни турове и разходка „Зад кулисите“ на зоопарка. Може да се провеждат специализирани експозиции и демонстрации с обучени за целта животни. Може да се обособят места за фотосесии на посетители, а в лятно кино да се прожектират филми за животни.

В зоопаркът може да продава храна, която самите хора да дават на по-безопасните животни по време на демонстрационното хранене, което се провежда и сега. Може да се организират занимални за деца и работилници, в които да се изработват хранилки за птици, играчки за домашни любимци и др. Обмислят и обучения за отглеждане на екзотични животни и за професионални гледачи в зоопарк. Могат да бъдат създадени специализирани магазини, както и щандове за биопродукти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България