Доброто в Бургас: 20 000 лв. бяха събрани от Коледния благотворителен базар и концерт

20 000 лв. бяха събрани от провеждането на Коледния благотворителен базар и концерт в Държавна Опера-Бургас. Така желанието на ДНСГД „Вяра, Надежда и Любов“ ще бъде осъществено – събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на уред за УВЧ терапия. В Дома за медико-социални грижи и рехабилитация провеждат лечение деца от цялата Бургаска област и техниката е необходима за тяхното възстановяване. Стотици жители на Бургас застанаха зад каузата на Жени и Майки ГЕРБ и избраха съботния следобед, за да бъдат част от инициативата.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов бе специален гост на събитието. Той посети базара, след като преди това откри национален форум на Предприемачи ГЕРБ в Поморие.

Коледното настроение завладя фоайето на Държавната опера, където бяха разположени различни тематични щандове с ръчно изработени артикули. За любителите на литературата имаше специален кът, където авторката Кети Папъшева посрещна малчугани с книгата си „Гъбка Качулатка“.

Изненадите бяха най-големи за децата- Дядо Коледа и Снежанка раздадоха подаръци, а фотографът Живко Стоев запечата техните усмивки. В специално декорирано коледно студио Александра Диканска засне коледните емоции на бургаските семейства. Талантливите ученици, с педагог Румяна Драголова, от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров“ Милана Кан, Костадин Кошничаров, Мартин Стоянов, Даниал Хайдер и Таисия Трендафилова потопиха всички гости на базара в магията на музиката.

Благотворителната инициатива уважиха народните представители от ГЕРБ, кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, евродепутатът Асим Адемов, зам.-министрите Атанаска Николова и Зорница Русинова, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, кметовете на населените места в областта, общински съветници.

За първа година бяха връчени наградите „Кукер” на личности, които са посланици на позитивния дух и добрите, безкористни дела. Първият приз бе връчен по време на Коледния концерт на кмета на с. Тръстиково Иванка Драгова от Цветан Цветанов. На сцената той обяви и дарение от 5000 лв. от Парламентарната група на ГЕРБ, символичен чек бе връчен на председателя на Жени ГЕРБ Ева Михалева. От името на Предприемачи бяха дарени още 1000 лв.

Награди получиха и бургазлията Кирил Малчев, връчена му от евродепутата Асим Адемов, който бе патрон на събитието. Певицата Ажда Чаушева също бе изненадана след своето изпълнение на сцената с награда от областния лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев. Той благодари на всички за подкрепата и сподели, че подобни събития обединяват хората и вярата им в доброто, без значение политическите възгледи.

„От името на нашата организация и от това на Майки ГЕРБ искаме да благодарим, че отделихте от времето си и отворихте сърцата за нашата кауза. Подкрепата на всички не само в залата значи много за нас, пътят към доброто ни обединява и ни дава сили да сбъдваме мечти“, споделиха Ева Михалева и Тина Писарова, които бяха сред основните двигатели на инициативата.

Концертът, с водещ Пламен Каров, събра на една сцена Тони Димитрова, Фортисимо, Дует Бургас, Преслава Минасян и много други артисти от област Бургас.

Коментари

Задължително поле