На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Разследват пловдивчанин за голи снимки на малките му дъщери

5 млн. лева зад „зелената“ лъжа за Шабленското езеро Премиерът Борисов е подведен с измамата

Намериха засят канабис в двора на завод в Габрово Растения са открити и в друг имот на собственика, общото им тегло е 92 килограма

Виктор Орбан: Ако ЕНП бешe изключила Фидес, щеше да се превърне в партия с лява насоченост

Драми и сълзи ще нажежат до червено кухнята на Ада Кой ще се изправи срещу Чилева в битка за оставане в Hell’s Kitchen България

Митничари ще продават горива

СДС възкръсва в партньорство с ГЕРБ Коалицията очаква 8 евродепутати на изборите на 26 май

Касови бележки за парите за чистене на входа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 март 2019

България без “Футболист №1“ на старта в квалификациите (ИНФОГРАФИКА)

ЕНП замрази членството на партията на Орбан

Глоби за лекари и 112 родители заради ваксините 124 станаха случаите на морбили

Кабинетът одобри данък „градушка“ Земеделците и застрахователите ще плащат задължително вноски

„Доверие“ купи банка в Молдова

Има 19% пазарен дял

Дъщерното дружество на българската “Доверие Обединен Холдинг” – “Доверие – инвест” официално е сключило предварителен договор за придобиването на 63,8% от капитала на молдовската банка Moldindconbank. Това става ясно от подадено уведомление до Комисията за финансов надзор (КФН) и Българската фондова борса.

Споразумението е било сключено на 13 февруари, а продавач е Агенция за държавна собственост на Молдова. Националната банка на Молдова е дала разрешение за сделката.

“Доверие – инвест” ще придобие 3,173 милиона акции на финансовата институция, а сделката е на обща стойност от 76,614 милиона лева. “Към тази цена ще бъдат прибавени и разходите по придобиването на акциите”, се посочва в документа.

Moldindconbank е считана за банка със системно значение и е втората по големина в Молдова. Има 19% пазарен дял, клонова мрежа от 194 офиса и клиентска база от 720 хил. потребители. Тя е №1 в картовия бизнес, а причината да се продава е кризата в банковия сектор на Молдова отпреди пет години, когато от системата мистериозно бяха източени 1 млрд. долара. Като стабилизираща мярка за повишаване на доверието държавата извърши национализации на банки, а сега тече процесът по прехвърляне на активите към частни стратегически инвеститори.

Това не е първият интерес на “Доверие обединен холдинг” на молдовския пазар. През 2017 г. дружеството направи стъпки към придобиването на над 50% от капитала на B.C. Victoriabank. По-късно от дружеството се отказаха от сделката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.