Доволно богата Крис Дженър се сбогува с шоуто си

Имането й ce изчиcлявa нa 90 милиoнa дoлapa

На 64 риалити звездата е баба на 9 внука и се люби с 39-годишен

Една от най-нашумелите звездни новини в последно време бе тази за закриването на популярното американско риалити шоу “Keep Up With The Kardashian”/ “Животът на Кардашиян” след близо 15 години в ефир. Проектът, който направи популярни в САЩ Крис Дженър и дъщерите є от първния є брак - Ким, Клои и Кортни Кардашиян, както и от втория - Кайли и Кендъл Дженър, стартира излъчването си през октомври 2007 г. То помогна за кариерите им, като проследяваше личния и професионален живот на семейството, включително лични моменти като брака на Ким с рапъра Кание Уест, въоръжения грабеж в Париж, раздялата на Клои с баскетболиста Ламар Одом, както и превръщането на Брус Дженър в Кейтлин Дженър. В разцвета на риалитито, то беше гледано от около 4 милиона зрители, но през последните години бе отбелязан спад до под 1 милион души.

Някои се натъжиха от вестта за спирането на шоуто, други - напротив, въздъхна с облекчение - най-после... Факт е обаче, че по време на своето съществуване проектът се превърна в истинско явление в света на шоубизнеса. Историята за това как неговите герои от просто богати хора през годините се превърнаха в суперзвезди и невероятно заможни, е пример, който може да бъде включен в учебници за бъдещи създатели на успешни телевизионни предавания.

Наскоро за това, какви външни метаморфози са претърпели известните сестри и тяхната майка, показа самата Ким Кардашиян, публикувайки архивни снимки в своя Instagram.

Властен характер стои зад успеха

Идеята за риалити шоуто е на 64-годишната днес Крис Дженър, за чиято властна природа се носят легенди. Според нея за първи път тя истински се “замесва” в големия бизнес след развода си с първия си съпруг, успешният адвокат Робърт Кардашиян. Тъкмо с него тя свиква на красив живот и специално заобикаляща я среда: “Бях в обкръжението на най-важните хора в развлекателната индустрия, собственици на филмови студия, най-добрите адвокати в света, личности, изградили невероятни империи. Всички те бяха наши приятели”, споделя Крис Дженър в интервю. Между другото, преди да се срещне с бъдещия си съпруг, Крис винаги е мечтала за богатство и слава. В младостта си тя е работила като продавачка, след това е стюардеса, а Робърт, като обещаващ адвокат, се оказва подходяща партия за нея.

Тя не е съкрушена от развода с него и те си остават близки приятели до смъртта му от рак през 2003 г. През 2012 г. Крис признава, че по време на брака им е имала афера с бившия футболист Тод Уотърман.

Г-жа Дженър казва, че когато срещнала втория си съпруг, спортиста Брус Дженър, той имал само 200 долара в сметката си, но тя наистина била влюбена в него и решава да вземе спортната му кариера в свои ръце. Прави така, че пресата да започне непрекъснато да пише за него, той получава рекламни договори и животът им се подобрява. Но Крис започва да обмисля своя нова бизнес идея. В резултат на това решава да подплати финансово слабостта на дъщерите є да организира малки драми от всяко събитие. Така Дженър се обръща към телевизионния водещ и продуцент Райън Сикрест с идеята за свое риалити шоу. По това време зрителите гледат семейство Озбърн и на Райън Сикрест му се струва интересно да направи нещо в същия дух, но с клана Кардашиян - Дженър. “Обаче нямахме представа, че то ще се превърне в такова чудо за света на поп културата”, признава телевизионният продуцент.

Това голямо “чудо” донася на създателката си милиони долари и титлата momager (майка мениджър). Тя е изпълнителен продуцент на семейното шоу на Кардашиян от самото начало и, доколкото пресата знае, печели 10 процента от доходите на дъщерите си. Дженър има и други свои собствени проекти: тя написва мемоари и публикува готварска книга, опитва се да стартира собствено токшоу, но този път бизнес усетът є я подвежда - програмата е затворена след месец и половина от съществуването.

Що се отнася до личния є живот, бракът на Крис с Брус продължава повече от 20 години, но, вече в разгара на популярността на семейното шоу, те обявяват, че се развеждат. Както знаем, след това Дженър си смени пола, ставайки Кейтлин Дженър. Сега на 64 риалити звездата Крис Дженър люби 39-годишния Кори Гембъл и е баба на девет внука.

Сивият кардинал на успешния клан

По отношение на външния си вид, Крис Дженър е може би най-консервативната от всички членове на звездното семейство. Както преди 15 години, тя предпочита къса прическа, остава си брюнетка и излиза с къси рокли или панталони - фигурата на телевизионната звезда на практика не се е променила през всичките тези години.
Крис не крие тайна за пластичните си операции. Тя споменава в интервю за повдигането на гърдите, което е направила още през 80-те години, след раждането на четири деца, както и за инжекции с ботокс, лифтинг на лицето и повдигане на брадичката.

Широката общественост има смесени чувства по отношение на Крис - от една страна тя буди възхищение заради неоспоримия финансов успех, който децата є постигнаха под нейното вещо ръководство, от друга обаче, не одобряват методите, които Дженър прилага, за да осигури този успех. Например, мнозина вярват, че именно тя съветва Ким Кардашиян да пусне прословутото домашно порно в интернет пространството, за да привлече още по-голямо внимание.

След време “майката мениджър” на клана Кардашиян-Дженър признава, че дъщерите є получават по 6-цифрена сума, само за да рекламират даден продукт, подчертавайки, че всяка тяхна публична изява си има цена.
Kpиc мoжe дa e eднoвpeмeннo мaй?aтa и мeниджъp нa ?лaнa Kapдaшиян-Джeнъp, нo тя имa дaлeч пo-мaл?o пари oт дъщepитe cи Kим Kapдaшиян-Уecт и Kaйли Джeнъp. Бoгaтcтвo на Крис ce изчиcлявa нa 90 милиoнa дoлapa, в cpaвнeниe c 370 милиoнa дoлapa зa Kapдaшиян- Уecт и 1 милиapд дoлapa зa Kaйли Джeнъp.

Коментари

Задължително поле