Довършват до Нова година още 10 обекта от инвестиционната програма на Асеновград

Още 10 обекта от инвестиционната програма на Община Асеновград за 2017 г. ще бъдат завършени до Нова година, обеща кметът на 55-хилядния град под Асеновата крепост д-р Емил Караиванов. Ремонтни дейности по баластиране, асфалтиране и поставяне на тротоарна настилка се извършват по 6 улици., като само една от тях – „Асенова крепост” е в центъра на общинския град, две са в крайните квартали Долни Воден и Горни Воден, а три са в околните села Нови извор, Избеглии и Боянци.

В детска градина „Бако Динчо” в Асеновград пък се реновира кухненският блок – външна изолация, подмяна на дограма и вътрешно боядисване. Забавачката в село Мулдава ще се сдобие до Нова година с подменена дограма, а ремонт на покрив, подмяна на дограма и доставка на оборудване се извършват в пенсионерския клуб в село Златовръх. В процес на ремонт по проект „Социално включване на хората с увреждания в Община Асеновград и улесняване достъпът им до заетост”  е и Центърът за иновативни услуги.

Община Асеновград продължава да работи по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища. В момента ремонтни дейности се извършват на два блока с номера 3 и 107 в квартал „Изток”, а други три – тези с № 5, 6 и 102 са с подписани договори и чакат финансиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони