Доган бездомен? Атакуват сараите в „Бояна“ и „Росенец“

Верните на почетния председател се опитаха да нахлуят в имението в Бояна, но бяха спрени от полицията.

НСО решава дали да охранява отново почетния лидер на ДПС

Преди дни почетният председател на партията бе изключен и от управата на ТЕЦ “Варна”

Ахмед Доган - почетният председател на ДПС, е на път да остане без дом. Тази вест вдигна на крак активисти на ДПС, които образуваха жива верига пред именията му в лесопарк “Росенец” и столичния квартал “Бояна” още от 19 часа в четвъртък и останаха там през целия ден в петък. Причината - акция на частна охранителна фирма, която по думите им нахлула незаконно в сградите и изгонила хората, работещи там.

Като писа “Труд news”, бившият съдружник на Доган в ТЕЦ “Варна” Данаил Папазов, който е и бивш министър на транспорта в кабинета на Пламен Орешарски, се оказа и собственик на фирмите, притежаващи имотите, в които живее Доган. Папазов излезе с официална позиция, в която заяви: „(Доган - бел. ред.) няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. (...) Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне”. Папазов преди няколко дни окончателно отстрани Доган от собствеността и ръководството и на ТЕЦ “Варна”.

Старши комисар Любомир Николов (в средата), директор на СДВР, застана редом до полицаите в опит да успокои страстите.

Верните на почетния председател активисти на ДПС обградиха и двата имота в София и на морския бряг, дежуриха цяла нощ, а в сутрешните часове на петък отново определиха като незаконни предприетите действия, като според тях това било “показна акция” и “самоуправство”.

По-късно през деня направиха и опит да влязат в сарая в “Бояна”, но бяха спрени от плътен полицейски кордон.

При недоволните депесари дойде и началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов. Той застана рамо до рамо с униформените полицаи, обградили подстъпите към входа и разясни на хората: “Чакаме решение на Районната прокуратура, за да можем да знаем пълно и всестранно как да действаме спрямо обстоятелствата към настоящия момент. Ние просто осигуряваме само обществения ред”, заяви той. Иначе още в четвъртък от МВР обявиха, че няма как да вземат страна в частно-правен спор, какъвто в случая изглеждат отношенията на Папазов и Доган.

Новият вътрешен министър Атанас Илков пък съобщи, че НСО към момента преценява дали да възобнови държавната охрана на Ахмед Доган заради заплахи срещу него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика