Доган избра банкера Ерол Мюмюн за кандидат кмет на ДПС за Кърджали

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е избрал банкера Ерол Мюмюн за кандидат за кмет на ДПС за Кърджали, съобщи Епицентър.БГ.

Ерол Мюмюн е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали. За поста са били номинирани още трима - настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

Номинацията е била одобрена след втори тур на препитване на кандидат кметове в базата в Бояна, което днес е започнала в 13.00 часа и завършило преди малко. В неделя е било първото събеседване, започнало към 18.00 часа и завършило към 05.30 сутринта. Цялата дискусия е продължила два дни по 7-10 часа.

Всеки от номинираните е имал възможност в рамките на 10-15 минути да представи своята визия за развитието на Кърджали, акцентирайки върху приоритетите, които смята да разгърне. Отделно от това тримата нови за този пост са имали възможност да задават въпроси на действащия кмет Азис, който управлява града пет мандата.

На всеки един от тях Доган е задал допълнителни въпроси относно работата му и вижданията му по отношение на безработицата, оперативните програми, развитие на бизнеса, привличане на инвеститори, даване на възможност за развитие на младите. В рамките на дискусията се стигнало до най-малки подробности и детайли за социално-икономическото развитие на града, икономическа зона, построяване на нови заводи, заетост на работна ръка, прираст на населението и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика