На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Договор за нова българска република обсъжда ДСБ във Велико Търново

Договор за нова българска република обсъждат на национално съвещание във Велико Търново членове и симпатизанти на Демократи за силна България. В седем точки са формулирани идеите за обединение на дясното и центъра. „Ние от ДСБ отхвърляме категорично подмяната на възрожденския републикански идеал, която продължава вече 70 години във времена на диктатура и фасадна демокрация. Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност. Поставяме националния интерес, националната икономика и просперитета на хората   над привилегированите политически прослойки и властващата олигархия”, каза лидерът на партията Радан Кънев. „На второ място нашите пари и нашите данъци трябва да остават там, където са изработени – в семейството, в училището, в което учат децата ни, в болницата, в която се лекуват родителите ни и в общината, в която работим и в която се намира нашият дом”, посочи Кънев.

В договора се призовава за създаване на силни национални институции, малка и независима администрация. „Първата ни политическа задача е възстановяване на независима антикорупционна прокуратура, утвърждаване на силна българска армия в рамките на НАТО, силни служби за сигурност, които да гарантират националната независимост, както и дипломация, която да осигури силен български глас в единна Европа”, изтъкна Радан Кънев. Опазването на българската природа, борба за качествено образование и сигурно здравеопазване, уважавани културни институции и силен спорт са други ангажименти, записани в документа.

„Днес ние протягаме ръка към всички хора, които споделят тези ценности, към всички убедени демократи, към българските предприемачи и към всички политици от дясното и центъра. Призовавам ви към съюз, който да отхвърли подмяната и да сложи началото на обща борба за нова българска република, основана на възрожденския национален идеал и на националния интерес в модерната глобална епоха на несигурност. Ние сме наследници на политическа традиция, която в най-тежките мигове на нацията е обединявала мнозинството от българите за борба и промяна, а не е търсила компромис с причинителите на страховете и бедите на народа. Точно сега е времето, когато това мнозинство трябва да се обедини с думите, завещани от Апостола на свободата Васил Левски –„ свобода и за всекиму своето”, завърши председателят на ДСБ.

По думите на Радан Кънев ДСБ ще бъде градивна част в новото политическо обединение. „Не го разглеждам като партийна коалиция. Това е изчерпан жанр. Важни са хората, а не партията. Ние ще се борим за властта, но в името на конкретни промени. ДСБ няма да участва и няма да подкрепя правителство в този парламент”.
Според лидера на ДСБ ситуацията в Харманли е резултат от провали на българските институции. „Тя трябваше да бъде внимателно планирана полицейска операция, а не стихийно популистко действие. В крайна сметка имаме  предизвикана от некадърност и безотговорност криза. Тези, които я предизвикаха, се опитват да си правят пиар от нея. Много грозна сцена. Реакцията на повечето медии и политически партии също е грозна. Те активно нагнетяват напрежение в името на по-висок рейтинг. Отвратен съм от това, което се случа в последните два дена”, коментира Радан Кънев.

Евродепутатът Светослав Малинов, зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, депутатът ген. Атанас Атанасов, кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков  частват в обсъждането на договора за нова република.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност-абсолютен цинизъм.След като разградиха и опоскаха държавата ,след като прокудиха 2млн млади хора,се присетиха за нов договор.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.