МТV се връща във Варна Обещава още по-грандиозен концерт през 2018

Премиерът Борисов разговаря със Заев за активизиране на работата по транспортната инфраструктура

Влагат 750 000 лева в благоустройство на населените места край Велико Търново 450 000 лева е фондът към програма „Местни инициативи“

Синодът призова за усърдна молитва против приемането на Истанбулската конвенция

Шефът на НСО подал оставка?

Четирима загинали след катастрофа на самолет и хеликоптер в Германия

Арестуваха трима души в Полша по обвинение в нацистка пропаганда

Черен дим стресна бургазлии

Кралев открива семинар срещу допинга

Учител ударил ученик в столично училище

Амазон отваря магазин без продавачи

Масов бой между кюрди и турци на летището в Хановер

Наръган мъж издъхна в аптека в Червен бряг, задържаха заподозрения в автобус за София

„Дяволът“ носи голове

Прием на деца в детските градини: Какво показа проверката на общината, как се оправдава Иво Мирчев

Договор за 6 млн. лв. – зад скандали във ВСС

Представляващият ВСС Димитър Узунов призова Лозан Панов да се държи мъжки.

Имало реален и формален повод за това, че председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов. Това обясни самият Узунов по Би Ти Ви.

В четвъртък  мнозинството в съвета гласува той да запази  поста си. Оставката му беше поискана заради това, че еднолично е определил съдебните кадровици, които да се срещнат с европрокурорите. Но истинският мотив бил друг.

„Преди 2 седмици намерих един договор, който се движи от члена на ВСС Калин Калпакчиев, на стойност 6 млн. лв. Хонорарът, който той би получил, е 340 хил. лв. Този договор не е съгласуван с ВСС. И е записано, че представляващият носи отговорността като негов административен ръководител. Аз като не съм  административен ръководител, не съм началник на Лозан Панов и на Калин Калпакчиев. По тази причина Лозан Панов беше активиран да ми иска оставката“, заяви Узунов и добави пак това, което каза на пленума ден по-рано:  Забиха ми нож в гърба.“

Той показа снимка, получена по пощата във ВСС – с висаджиите Георги и Васил Илиеви и човек, който прилича бегло на Узунов.

„ На тази снимка не съм аз“, възмути се представляващият. Той обясни: „Еднолично взех решение кои колеги да идат при европейските прокурори. Поех тази отговорност съгласно писмо,  което изискваше те да бъдат определени от ВСС в еднодневен срок.“ Писмото дошло в петък, когато ВСС заседавал цял ден, а следвало тържество с 400 гости. От кабинета на  правосъдния министър му звънели 2  пъти – срокът да се спази!

Запитан за скандала с есемеса, пратен от ВСС до Бойко Борисов и препратен от него на Панов, Узунов заяви: „Доказах с разпечатка, че не го съм пратил аз. Не съм Човека на Борисов.“

Той цитира проф. Георги Близнашки: „Панов е пречупен човек“  и препоръча  на шефа на ВКС „да се държи като мъж“ и „да напусне ВСС, щом според него е блато“.  „Поведението му копира това на бившия министър ( Иванов) на правосъдието. На заседателната маса мълчи, а после говори пред журналисти“, заключи Узунов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.