Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Доживотен затвор застрашава 18-годишната циганка, задушила дъщеричката си с чорап в устата Пловдивският апелативен съд остава за постоянно в ареста безчувствената майка

Снимка: Николай Спасов

От 10 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна предвижда Наказателният кодекс за извършеното тежко умишлено престъпление по чл. 116, ал.1, т. пр.последно и по 4, пр.2, по което е повдигнато обвинение на 18-годишната циганка Гергана Благоева за причинената от нея смърт на ненавършилата още 2 годинки нейна дъщеричка Анка.

Това стана в Пловдивския апелативен съд, който във вторник отряза жалбата на безсърдечната майка срещу наложената й от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража” и я остави за постоянно в следствения арест, защото имало опасност да се укрие, тъй като нямала постоянна адресна регистрация.

Както и преди седмица къносаната ромка влезе усмихната в Съдебната палата и се изживяваше пред тв камерите като кинозвезда и фото модел, а не като детеубийца. От държавното обвинение изнесоха потресаващи факти въз основа на доклада на патоанатомите от Съдебна медицина, които при огледите на трупа на момиченцето на година и 10 месеца установили, че смъртта е причинена от задушаване от натъпкан в устата му чорап, който спрял притока на въздух. Освен това детето, чийто труп бил захвърлен в двора на бившата Заглушителна станция в Стамболийски, е било зверски малтретирано и преди това. Имало куп синини и рани по устните, лицето и цялото тяло.

По думите на прокурора мъжът, с който Гергана Благоева живеела на семейни начала, бил готов да се грижи за Анка, но майката не я е искала, защото й била „тежест и бреме”. След Анка 18-годишната циганка родила още едно дете, което изоставила още в болницата и то вече било осиновено от приемни родители.

Според служебния адвокат на Гергана Благоева, Стоимен Гърбев в случая не ставало дума за умишлено убийство, а за причинена смърт от незнание. Според защитата действията на майката били неадекватни, защото тя хем не е потърсила лекарска помощ, когато то започнала да посинява, хем опитала да го спаси. Версията на клиентката му била, че се опитала да направи масаж на Анка, която започнала да повръща и да се задушава, но на нея апелативните магистрати явно не повярваха и оставиха детеубийцата за постоянно в ареста до старта на съдебния процес.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете