Главорез поиска 100 000 лв. от МВР

Валентин Христов от Велики Преслав при ареста му след извършване на убийството Снимка: Архив

Валентин Христов/27г./, който беше осъден на доживотен затвор за убийство на млекар от град Велики Преслав, има трети иск този път за 100 000 лв. към ОДМВР-Шумен. Както „Труд“ писа, жестокото убийство, стана през октомври 2009 г. в центъра на старата столица, където 48-годишната жертва беше обезглавена. Валентин е в затвора в Ловеч, но не спира да се жалва и да предявява бомбастични искове за понесени вреди.
Тази седмица Административният съд в Шумен е отхвърлил негов иск за 100 000 лв. срещу ОДМВР-Шумен. Решението подлежи и на касационно обжалване пред Върховен административен съд. Със сигурност Христов ще се възползва да се яви и там лично.
Той претендира обезщетение за причинени неимуществени вреди в периода 12 октомври 2009 г. до 22 юни 2012 г. Сочи, че против човешките му права са извършени действия с цел да му бъде навредено, а в него възникнали чувства на отритнатост, отхвърленост, незащитеност, страх и болка. Заявява, че в хода на разследването срещу него са използвани неистински сведения и свидетели.
Пред магистратите Валентин не е успял да докаже по никакъв начин претенциите си. Освен това е изтекла 5-годишната давност да търси обезщетение. Той е бил в ареста в Шумен до февруари 2011 г. и февруари 2016 г. е крайната дата за предявяване на претенции, пише в решението на съда.
Това е трети иск на доживотника. Предишните два бяха за лоши условия в шуменския арест и затова му бяха присъдени 450 лв. обезщетение от първа инстанция. После поиска 60 000 лв. от РУ-Велики Преслав за лошо отношение, но искът беше отхвърлен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. де са от бхк да помогнат на този. може да повикат и съвета на европата та да го пуснат и на свобода.
  защото престъпниците са една от ценностите на демокрацията.
  справка – изрода дето австрийците спасиха, за да гръмне истанбулската дискотека.

 2. Престъпниците на България .. са … Вси4ки коийто са били във властта .. от … 1989 … до …. 2017 …. От президенти те , до най ниските етажи на властта … Това са престъпниците коийто за .. 27 .. години ограбиха българския народ … Вси4ко друго е последствие от тяхното ограбване … Единия път престъпниците във властта ги ограбиха , и сега ги трепат , и изтезават по затворите , съдетия тая измамна държава до дупка … кокошкарите по затворите .. престъпниците във властта … само големите тояги ще оправят нещата във измамната държава .. България …

 3. НЕ ВИНЕТЕ ЦИГАНИНА. НАМЕРЕТЕ АДВОКАТА КОЙТО МУ ПИШЕ ИСКОВЕТЕ И ГО РАЗПОРЕТЕ

 4. ДАНО НА АДВОКАТА МУ Е СЛАДЪК ХЛЯБА. ДАНО НЕ СЕ СЛУЧИ МАНГАЛ ДА ОТНЕМЕ ЖИВОТА НА НЕГОВ РОДНИНА. ОБЩО ВЗЕТО ПОВЕЧЕТО СА СЪЮЗЕНИ С ДЯВОЛА.ЗА ПАРИ И МАЙКИТЕ СИ ЩЕ НАДУПЯТ

 5. Манго се жали защото такива като БХК го подкрепят. Я да чука камъни по цял ден…

  1. не бе, човек като тебе е…
   коментарите са по повод, че не е успял да докаже твърденията си… но е разбираемо, че и ти се чувстваш като него отритнат 🙂

 6. Хей ти ,,стария хъш“,за какви човешки права пишеш на убиеца мангал?Просто е имал щастието да се роди в държавата ни Абсурдистан,защото другаде щеше да е изпържен до сега!В тази държава се равняваме,гледаме,копираме поведението на тези там ГОРЕ?И от тях надолу;върви мързела,корупцията,безхаберието,алчността и най вече ,,справедливото правосъдие?Достатъчен е само примера Цв.Василев и КТБ!Законност и ред?ХАОС!!!

  1. Зависи къде си гледала. Иначе мързела, корупцията и беззаконието не са западна ценност, а обратното. Така, че едни гледат да се учат от запад, други от изток.

   1. корупцията не била западна ценност… олихофрен си петро, олихофрен…..

  2. някъде щеше да се пържи, но не и в ес демокрациите. там престъпниците са един от стълбовете им.
   и защо си мислиш, че само у нас е така, както го описваш?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.