На 18 януари 2019 да почерпят

Германия: Никой не може да спре „Северен поток-2“

Принц Филип катастрофира

Алиша Кийс ще е водещ на музикалните награди „Грами“

Гори хранилище на химическия завод „Агрополихим“ в Девня

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем Село Тополница – Меката на дрогата в България

„Хийтроу“ е най-натовареното летище в света

Британското правителство: Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

Осем души загинаха при взрив на кола-бомба в колумбийската столица Боготa

Гръцкото правителство прави копия на Договора от Преспа, ще информира гражданите

Силният вятър предизвика щети в Сливен

Банди разкостват къщи, села и заводи Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък, оплакват се хората

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 януари 2019

Документите за F-16 при президента От „Локхийд Мартин” смятат, че сделка може да има до 9 месеца

Доживотник се жалва от гладуване преди 8 г.

Валентин Христов/25г./ от град Велики Преслав, Шуменско, който е в затвора с влязла в сила доживотна присъда за клане на мъж от градчето, търси обезщетение за лошо отношение в полицейското управление отпреди 8 г. Според жалбата му бил държан гладен, заключен за решетките на прозорец без възможност за сядане, нанесли му и побой, след който счупил прозореца с ръка, порязал се и на три места били прекъснати сухожилията.

Искът му за 60 000 лв. е отхвърлен от Административния съд в Шумен в петък. Първо давността да иска обезщетение е изтекла, но въпреки това магистратите са положили усилия – свидетелствали са полицаи, медици, близки и родители, за да се установи имало ли е противоправни действия. Не само че не са открити, а е изяснено, че жалбоподателя е претърпял инцидент с ръката си през 2007 г., а не през 2008 г., както сочел първоначално.

Тогава през месец май не се завърнал в интеренат в с. Лик, Мездра, полицай го забелязал на улицата във Велики Преслав и бил поставен под полицейска закрила в управлението. Започнал да буйства, искал да се беси и тогава си наранил ръката, блъскайки прозореца.

Магистратите са обследвали и други две задържания на Валентин на 14 септември 2009 г. и на 10 октомври 2009 г./по повод на убийството/ в РУ-Велики Преслав. От писмени доказателства е изяснено менюто на първата дата – хляб, кисело мляко и кренвирши. На втората арестът траял към 3 часа и тогава не е бил хранен.

Според магистратите срещу ищеца не са извършена противоправни действия и искът му се отхвърля. Той трябва да заплати 2 330 лв. на ОДМВР-Шумен за деловодни разноски, защото жалбата обикаля по съдилища и е връщана за уточнения от почти година. Решението не е окончателно и сагата може да продължи пред Върховен административен съд.

Това е втори иск за обезщетение на доживотника Валентин. През юли м. г. Административен съд-Шумен присъди да му бъдат платени 450 лв. обезщетение за лоши условия в шуменския арест, които търпял 1 г. 4 месеца и 10 дни. Бил в килия без естествена дневна светлина и проветрение, тоалетната била извън нея и ползването й ограничено, нямало каре за разходки.

Валентин Христов е в затвора за жестокото убийство на 48-годишен млекар, извършено през октомври 2009 г. в съучастие с приятел. Кървавата разпра се разигра в центъра на старата столица – зад читалището бе открит трупът на разсъблечената жертва, а главата му бе открита оглозгана и изнесена от кучета на близък строеж.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.