Доживот за убийство на другар по чашка

След последната присъда Алекси вероятно ще бъде до края на дните си зад решетките.

Алекси бил съден и за нападение с нож срещу полицай

Наказанието може да се обжалва

Рецидивист отива доживот в затвора за убийство на свой другар по чашка. Това реши бургаският окръжен съд.

71-годишният Алекси Стоянов извършил престъплението на 27 март т. г. в карнобатското село Церковски. Мъжът бил известен в селото с лошото си пиянство. Като се почерпел ставал агресивен и налитал на бой.
Във фаталния ден Алекси поканил на гости единствения си приятел в селото - 65-годишният Коста Костов. Двамата се напили и Алекси се скарал с по-младия мъж. В разгара на спора домакинът извадил нож с 15-сантиметрово острие и го забил в лявата част на гърдите Костов. После Алекси замъкнал тялото на жертвата си в покрайнините на селото и го оставил агонизиращ. Смята се, че Костов е издъхнал в страшни мъки.

Досега Алекси имал в досието си няколко осъждания - за телесни повреди и опит за убийство и е лежал в затвора. Преди четири години 71-годишният мъж бе арестуван заради нападение над полицай от РПУ-Карнобат. Тогава служителят на реда бил повикан след сигнал за буйстващ и опасен мъж в Церковски. Алекси Стоянов обаче се нахвърлил върху полицая и забил нож в крака му. Присъдата му тогава бе само три месеца затвор. Сегашното сурово наказание може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право