Докладът на Робърт Мълър оневини Тръмп за договорки с Русия

Специалният прокурор Робърт Мълър заключи, че няма заговор между кампанията на Доналд Тръмп и Русия, но не реши дали президентът Тръмп възпрепятства правосъдието, пише в писмо до законодателите главният прокурор Уилям Бар, съобщава Washington Examiner.

„Разследването на специалния прокурор не установи, че кампанията на Тръмп или някой, свързан с нея, се е съюзил или координирал с Русия в усилията й да повлияе на президентските избори в САЩ през 2016 г.“, каза Бар в писмо, в което се описват заключенията на почти двугодишно разследване.

Мълър не дава заключение дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието по време на разследването, оставяйки на главния прокурор да реши това. Специалният прокурор посочва, че „докато този доклад не заключава, че президентът е извършил престъпление, той също не го оправдава”. Бар разкри, че той и заместник-главният прокурор Род Розенщайн са установили, че няма „достатъчно“ доказателства, за да се определи дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието.

Белият дом обаче нарече разкритията на Мълър „пълно оневиняване” на Тръмп.

„Специалният прокурор не е открил никакво споразумение и не е открил никакви пречки. Главният прокурор Бар и заместник-главният прокурор Розенщайн определиха, че няма пречки. Констатациите на министерството на правосъдието са пълна реабилитация на президента на Съединените щати“, се казва в изявление на говорителя на Белия дом Сара Сандърс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия