Пъргав японец с германско сърце Кросоувър със 170 дизелови коня, 7-степенен автоматик, 4х4 задвижване и 430-литров багажник

Вицепремиерът Марияна Николова ще бъде патрон на конференция, посветена на 575-годишнината от Варненската битка

Арестуваха младеж, умъртвил теле Непълнолетният злосторник удушил животното, докато се опитвал да го открадне

Обвиниха 27-годишен, буйствал в кръчма в Горна Оряховица

Посланикът на САЩ в Москва: Самолетоносачите в Средиземно море са „100 хиляди тона международна дипломация“ и сигнал за Русия

Ограничават движението на камиони над 12 тона в пиковите часове на 25 и 29 април

ООН: Повече цивилни афганистанци са убити от проправителствените сили, отколкото от талибаните

Съдът намали присъдата на бившия президент Лула да Силва

Данаил Кирилов: Трябва идентичност в режима на търсене на отговорност от “тримата големи“

Мъжът на Аня Пенчева изкачва Еверест с „Шушана”

Какъв е единственият начин съпругът ви да си спомни за годишнината от сватбата ви?

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Мария Габриел: ГЕРБ няма основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност

Изоставеното в Пловдив бебе е било в кашон, няма данни за родителите

Младен Червеняков, бивш посланик в Черна гора: Необходима е промяна в политиките на Балканите

Докторант на ВТУ участва в международен обмен в Румъния

Докторантът по „Международно право и международни отношения“ в Юридическия факултет на Великотърновския университет Христо Ангелов проведе международен обмен в Трансилванския университет в Брашов, Румъния. Освен срещата със студенти и преподаватели, докторантът наблюдава и симулиран съдебен процес, при който студенти от местната структура на ЕЛСА – най-голямата европейска организация на студентите по право, влязоха в ролите на адвокати, съдии и прокурори и представиха на своите колеги как би изглеждало едно истинско съдебно заседание.

При срещите с преподавателите от университета в Брашов бяха обсъдени горещите теми на ниво Европейски съюз, както и специфичните проблеми пред юридическото образование в България и Румъния.

Брашов е чудесна дестинация за академичен обмен – има университет с факултети с почти всички направления във висшето образование, както и впечатляващ библиотечен фонд. Градът е с характерна архитектура, наблизо до него се намират няколко красиви замъка, включително замъкът на граф Влад Цепеш – Дракула. Брашов разполага с добри места за настаняване, добре развита транспортна мрежа, а главната му пешеходна улица е пълна с изкушения за любителите на световната кухня. Всички тези предимства могат да бъдат преживени от студентите, докторантите и преподавателите от Великотърновския университет, благодарение на активната дейност на Университета в областта на международното сътрудничество.

От 2017-2018 академична година до март 2019 по програма Еразъм+ са реализирани 28 студентски мобилности на магистри и докторанти на Юридическия факултет. От тях 6 студенти са участвали в дейност обучение в партньорски университети във Франция, Испания, Турция, Гърция и Австрия с продължителност един или два семестъра. Реализирани са 26 Еразъм+ мобилности с цел практика в приемащи организации в Германия, Македония, Холандия, Словакия, Кипър, Франиця и Испания.

В рейтинга на висшите училища в България за 2018 година Юридическият факултет на Великотърновския университет е на първо място с най-високата оценка по международна мобилност сред юридическите факултети в страната

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.