Българин загина в Кипър

Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

Докторант на Стопанска академия взе участие в докторантско лятно училище в Полша Събитието бе финансирано от Полската национална агенция за академичен обмен

Докторантско лятно училище в Полша, организирано от Университета във Вроцлав, събра докторанти от четири континента с научни интереси в областта на икономиката. Един от 17-те селектирани участници, наред с колеги от Бразилия, Русия, Италия, Испания, Чехия, Франция, Република Южна Африка и Индонезия, бе редовен докторант Венета Любенова от катедра „Маркетинг“ при Стопанска академия. Събитието бе финансирано от Полската национална агенция за академичен обмен (NAWA). По време на събитието участниците преминаха обучения, свързани с различни етапи от научноизследователската работа на докторантите – концептуална рамка на дисертационния труд, комбинирани методи за изследвания, публикуване на научни трудове.

По мнение на докторант Любенова, участието в подобни международни научни обмени дава възможност за изява на младите учени, за придобиване на увереност и опит, свързани с работата с различни култури и сфери на интереси. Наред с това се повишава и разпознаваемостта на изпращащата институция на самите докторанти, което предоставя условия за бъдеща междуинституционална ангажираност.

В резултат на лятното училище предстои да бъде подписан и двустранен договор за сътрудничество между Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и Икономическия университет във Вроцлав, с което ще бъде доразвито съществуващото партньорство по програма „Еразъм+“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.