Докторант от Стопанска академия е победител в конкурс на мемориален фонд „Д-р Илко Ескенази”

Докторант Беатрис Любенова от катедра „Финанси и кредит” при Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов е победител в петнадесетия годишен конкурс за присъждане на награда „Д-р Илко Ескенази” в област „Икономика”. На официалната церемония, която се проведе в Дома на Европа – София, наградата на свищовската финансистка връчи Филип Димитров, настоящ конституционен съдия и министър-председател на Република България (от ноември 1991 до 30 декември 1992 г.). На събитието присъстваха Лидия Ескенази, проф. Аврам Ескенази, проф. Стефан Стефанов – президент на Фондация „Св. Св. Кирил и Методий”, както и настоятели на Мемориален фонд „Д-р Илко Ескенази”.

Конкурсът се организира от Фондация „Св.Св. Кирил и Методий” и изградения към нея Мемориален фонд „Д-р Илко Ескенази”, и има за цел да стимулира изявени млади учени в областта на икономиката и правото. Д-р Илко Ескенази посвещава дълги години от своя живот на процеса за интеграция на България към Европейския съюз. Това е в основата на взетото през 2005 г. решение Мемориалният фонд да организира конкурс за разработки по актуален проблем, свързан с членството на България в ЕС. Участниците в конкурса през 2019 г. трябваше да разработят научна студия по едно от тематичните направления за икономисти: Икономика на енергетиката в ЕС, Икономика на софтуерната индустрия в България като член на ЕС, Емиграцията и имиграцията, и отражението им върху икономиката на България след приемането й в ЕС.

Докторант Беатрис Любенова бе избрана за победител в тазгодишното издание на конкурса с разработка на тема „Емиграцията и отражението й върху икономиката на България след приемането й в ЕС”.

Коментари

Задължително поле