Доктор дари уред за 2356 лв. на детски дом в Дебелец

Столичанинът д-р Теодор Марков – лекар, пътешественик, инструктор по гмуркане и запален фотограф, направи поредно дарение за децата в ДМСГД в град Дебелец и Дневния център – „Вертикализатор за деца с увреждания. Устройството може да се използва при церебрална парализа, парапареза, параплегия, тетрапареза, тетраплегия, дегенерация на централната нервна система, напреднала демиелинизация, травма на гръбнака, 4-стадий на ревматизъм, състояния след спинална травма.

Вертикализаторът е на стойност 2356 лв. Може да се използва както с предна опора, така също и със задна опора. Система от колани и опори стабилизира тялото на детето, докато е в права позиция. Вертикализаторът е много солиден и приятно решен в цветово отношение. Това спомога за целия процес на рехабилитация и го прави по- забавен за децата.

Газовият амортисьор, който с помощта на педал, може да регулира наклона на уреда, улеснява до голяма степен рехабилитатора при работа с детето. С многообразните си възможности за настройки, уредът може да се използва от различни по размери и години деца. Вертикализаторът е изработен от екологична дървесина. След като детето е фиксирано, може лесно да се транспортира от стая в стая с помощта на въртящите се колела.

Дарението на д-р Марков е второ по ред. На 19 февруари 2014 г. той отново помогна на децата в ДМСГД – Дебелец и Дневния център. Тогава дарението му възлезе на 1769 лв. и включваше 2 електронна теглилка с ръстомер, 4 детски ушен термометър, портативен инхалатор и др.

На 18 юли д-р Марков ще посети ДМСГД – Дебелец за да му бъде връчен Договор за дарение и благодарствен адрес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България