Доктрината „Тръмп“ промени света дългосрочно

Photo by Carlos Herrero from Pexels

Срещу „бойците за социална справедливост“ се изправят „воините на свободата“

 

Не е ли оруелова действителност тази диктатура на политическата коректност и новата лисенковщина - джендър-идеологията

Изборите в САЩ на 3 ноември са съдбоносни в най-буквалния смисъл. Битката е за Свободата. 

Победата на Тръмп през 2016 г. издигна крепостна стена пред агресивния поход на една идеологическа секта, превзела света – сектата на неолибералния глобализъм. Статуквото, наложено от тази секта, монополизира публичния дискурс и започна да мачка другомислието. Прогресизмът и класическият либерализъм, които някога се бореха за повече социална справедливост и лична свобода, се изродиха в крипто-тоталитаризъм, който руши ценностните фундаменти на модерната цивилизация.

Сектата се инфилтрира успешно в международни институции, университети, медии, културни центрове и неправителствени организации. Превзе публичността. Обяви истински джихад срещу Свободата, срещу другомислието и не на последно място - срещу Бог и срещу християнството, подменяйки светското начало с агресивен атеизъм.

На човечеството беше натрапен един глобалистки проект, в който националните държави трябваше да се подчинят на наднационална власт, контролирана от елита и неговите транснационални корпорации. Власт, отдалечена от капризите на демокрацията, целяща да създаде и охранява глобален пазар без политически, социални, ценностни и административни бариери. Да сведе гражданина до консуматор. Да управлява чрез наднационални органи, селектирани от глобалния елит, а не от демократичната воля на хората. Погледнете световните организации - търговската, здравната, международните финансови институции. Вижте сегашната конструкция на Европейския съюз. Това са властови институции на глобалния елит, а не на гражданите.

Провокативният италиански философ Джорджо Агамбен въведе в социалната наука образа на homo sacer - индивидът, поставен в разпореждане на безконтролна власт. Неолибералният глобализъм поиска да превърне човечеството в пост-модерен homo sacer - да го лиши от национална идентичност, да го обезцъркви. За да го обрече на подчинение на глобалния елит.

През 2016 г. Доналд Тръмп даде тласък на демонтажа на геополитическия и икономически модел на неолибералния глобализъм. Статуквото не успя да го опитоми. Затова воюват срещу него с всички сили и средства - законни и незаконни. Война за унищожение, а не демократична дискусия. Опит за „геноцид“ над другомислието, а не борба на идеи.

През 2016 г. малцина бяхме онези в нашето кьоше на Европа, които провиждахме голямата картина на този идеологически разлом иззад пороищата от прогресистко-либерална пропаганда и овехтелите партийни разбирания за „ляво“ и „дясно“ от XIX век. Днес голямата картина е видима за мнозинството критично мислещи хора. При това с просто око.

Трябва да сме наясно - битката далеч надхвърля партийната политика. Иде реч за сблъсък на светлината и мрака. На Божия народ срещу пълчищата на сатаната.

Какво друго, ако не злокобен мрак, е гьобелсовата цензура, налагана от прогресистко-либералните медии и от технологичните олигарси, върху всеки критичен глас? Вижте как организирано и цинично крият скандалните документи и свидетелства за политическа корупция на фамилията Байдън. Защото е от сектата. Вижте как световни имена в журналистиката, като Глен Гринуолд - този, който публикува разкритията на Едуард Сноудън, че „дълбоката държава“ подслушва целия свят - напускат медиите, в които работят заради тази гьобелсова цензура.

Какво друго, ако не потъпкване на правата и плурализма, е сатанинската омраза на cancel-културата. Днес книгите се горят не по площадите, а в Интернет. Личности са инквизирани заради убежденията им из виртуалните клади на Фейсбук и Туитьр. Преследват ги, уволняват ги, заглушават ги. Пренаписват историята, за да заличат спомена за Свободата и поколенията, които са се борили за нея.

Не е ли оруелова действителност тази диктатура на политическата коректност и новата лисенковщина - джендър-идеологията.

Истината е че ерата „Тръмп“ далеч надхвърля резултатите от американските избори. Политическото наследство, което ще остави Тръмп след четири години, ако бъде преизбран, или още сега, ако изгуби вота, тепърва ще дава още добри плодове. Във вътрешен план, той промени облика на американската съдебна система, която доскоро беше доминирана от съдийски активизъм, прокарващ политическите каузи на прогресисти и либерали, вместо да прилага законите, каквито са. Назначи 205 федерални съдии (до края на мандата ще доближат 300) и трима членове на Върховния съд, които ще правораздават през следващите десетилетия. Вдигна високо летвата на икономическите очаквания на американците към бъдещите администрации. Данъчните облекчения, митническите тарифи на конкурентния внос и намаляването на бюрократичните регулации свалиха безработицата на исторически ниски нива, особено сред жените, афро-американците и латиносите. Американската икономика скоростно се възстанови от коронакризата с 33,1% растеж на БВП.

Доктрината „Тръмп“ отприщи промяна в геополитическата архитектура. За глобалистите вече е непосилно да върнат историята назад към еднополюсния свят. Помиряването на арабско-израелския конфликт е историческо достижение на Тръмп, което ще отеква дълго. Отмяната на неолибералните споразумения за свободна търговия доказа икономическия национализъм, който брани работните места и националната икономика, като работеща алтернатива на безродния глобализъм, който изнася производствата, за да богатее глобалния елит.

Но най-важното е, че победата на Тръмп през 2016 г. и това, че превърна обещанията в дела, легитимира демократичните идеи и политики, които се противопоставят на неолибералния глобализъм. Те излязоха от периферията, където насилствено бяха натикани от сектата и нейния монопол. Политическите и социални идеи, които поставят над всичко свободата на личността, плурализма и достойнството на националната общност, отново са мейнстрийм. Незаобиколим фактор в обществената и академичната дискусия. Те ще продължат да печелят нови победи. Понякога ще губят избори и цели държави. После ще печелят отново. Защото светът вече не е същия. Глобалната матрица, наложена от сектата, е непоправимо пробита. Глобалистите вече нямат монопол. Нито върху властта, нито върху идеите. Цензурата и безчестието на техните медийни централи наляха огромна популярност на консервативни и алтернативни медии и социални мрежи.

Днес, срещу себе си сектата има могъщо и разнородно движение от свободни и критично мислещи хора. Хора от всякакви прослойки, партийни цветове, занятия и географски ширини. Срещу „бойците за социална справедливост“ се изправят „воините на свободата“. И това е най-сигурното и най-важно наследство, което ще остави след себе си Доналд Тръмп, когато слезе от политическата арена. Защото казано е в Светото писание - и слънцето ще застане на място, и луната ще спре, докато народът отмъщава на враговете си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи