Домашен арест за обвинения в корупция инспектор от затвора и съучастницата му

Снимка: Архив

Обвиненият в корупция инспектор от Варненския затвор Явор Драгнев ще чака процес под домашен арест. Това постанови Варненският окръжен съд, който определи същата мярка на неотклонение и за съучастницата му Мюге Филева, на чието име затворници превеждали в аванс рушветите на офицера.

Срещу парите 41-годишният Драгнев пишел положителни становища, въз основа на които лишените от свобода можели да получат работа, да бъдат преместени в общежитие и да подават молби за условно предсрочно освобождаване.

Клиенти му набирал мъжа на Мюге - осъденият през 2015 г. на 9 г. лишаване от свобода за грабеж Филип Филев. 27-годишната му жена избегна решетките, тъй като сама се грижи за малкото си дете и има чисто съдебно минало. За Драгнев прокуратурата искаше постоянен арест, но магистратите прецениха, че няма риск той да се укрие или да извърши друго престъпление. Пред съда той помоли да го оставят да се грижи за съпругата и трите си деца.

Ако бъде признат за виновен, инспекторът може да получи присъда до 6 г. лишаване от свобода и до 5000 лв. глоба. Същото важи и за останалите в схемата, като при определяне на наказанието се вземат предвид характерът и степента на тяхното участие, съобщиха от пресслужбата на окръжния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право