Домашен арест за обирджии на дядо, прокуратурата протестира

Снимка: Архив

Районната прокуратура в Нови пазар протестира пускането под домашен арест от местния съд на Галин Г. и Туран А., които нападнаха с маски и нож дядо в дома му и го ограбиха. На третия участник в грабежа – непълнолетния Тунджай Р./17г./ съдът e наложил надзор от инспектор в детска педагогическа стая, уточняват от Апелативна прокуратура-Варна.

Галин Г./34г./, Туран А./30г./ и невръстният им съучастник са привлечени като извършители на грабежа. На 14 ноември около полунощ маскираните се промъкнали в дома на 78-годишен жител на шуменското село Каспичан. Заплашен с нож, старецът обяснил, че държи 150 лева под възглавницата си. Освен парите неканените гости му отнели и дебитната карта с ПИН-код, мобилен телефон „Нокиа“ и фенерче.

Обвиняемите се опитали да прикрият действията си, като изгорили част от дрехите, с които били облечени в нощта на грабежа. Отнетият мобилен телефон бил хвърлен от мост на река край град Каспичан. Парите били похарчени от тримата за водка и шоколад.

След грабежа с автомобил триото пристигнало във Варна. Галин и Туран изтеглили от банкомат 160 лв. от дебитната карта. За това деяние е отделно досъдебно производство и материалите ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура-Варна.

Единствен с чисто съдебно минало от тримата е непълнолетният Тунджай. Галин е осъждан за шофиране без книжка и за използване на неистински документи. Туран е извършител на грабеж на телефон като непълнолетен, но е реабилитиран.

Протестите срещу домашния арест на двамата пълнолетни участници в грабежа са внесени в Шуменския окръжен съд в понеделник. Съдът ще решава за тях в четвъртък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право